Nyhet Bransch 2 mars 2017

”Jag hoppas kunna ta kommunikationsarbetet till nästa nivå”

Joakim Lusensky har lång och gedigen erfarenhet inom kommunikation och kommer under mars ta över rollen som Mäklarsamfundets analys- och kommunikationschef. I en intervju berättar han om sina intryck av fastighetsmäklarbranschen och vad han kommer kunna bidra med.

Igår var din första dag på Mäklarsamfundet, hur känns det och vilka har varit dina intryck av Mäklarsamfundet och branschen hittills?
– Min första dag har varit intensiv! Mycket information att ta in, många nya namn och mycket att fundera på. Mitt intryck är att det finns väldigt mycket kompetens här och att Mäklarsamfundet har kommit långt i kommunikationsarbetet. Det ska bli roligt att få fortsätta utveckla ett redan bra arbete.

Med tanke på den rådande situationen på bostadsmarknaden är mäklaryrket konstant i hetluften. Jag ser fram emot att få lära mig mer om branschen och sätta mig in i frågorna ordentligt.

Berätta om din bakgrund, vad har du jobbat med tidigare?
– Jag har jobbat många år som kommunikationsrådgivare åt svenska företag och statliga myndigheter. På senare år har jag bland annat jobbat med Riksbanken, MTG, AMF Fastigheter och biståndsmyndigheten Sida. Till Mäklarsamfundet tar jag med mig en gedigen erfarenhet av hela spektrat av kommunikationstjänster: medierelationer, påverkansarbete, analys och utvärdering, kriskommunikation och PR-kampanjer.

Vad hoppas du kunna bidra med?
– Mäklarsamfundet har kommit långt i kommunikationsarbetet och jag hoppas kunna ta det till nästa nivå. Det finns många viktiga och knepiga frågor, men jag tycker att anseendefrågan ska bli särskilt spännande att jobba med. Mäklarna är en yrkeskår som många har åsikter om. För att bibehålla och stärka förtroendet är det viktigt att konsumenter, media och omvärld förstår mäklarens roll och vad tjänsten innehåller.

Vad blir det första du kommer ta tag i?
– Det är svårt att svara på men vi befinner oss i början av mars och Almedalsveckan närmar sig med stormsteg. Att planera Mäklarsamfundets närvaro under veckan kommer säkerligen att bli en av många frågor som jag kommer att ta tag i omgående. Jag hoppas också få ägna tid åt att träffa medlemmar och höra mer om deras behov och tankar. Så jag kanske hör av mig!

Beskriv ditt drömboende!
– Mitt absoluta drömboende vore att ha en trevlig liten lägenhet i ett 1800-tals hus i Lissabon, i de gamla hamnkvarteren. Men det känns tyvärr som en avlägsen dröm.

Skapad 2 mars 2017
Uppdaterad 24 mars 2023
Ny på jobbet