Andreas Moritz
Nyhet Bransch 11 mars 2021

Vi träffar SkandiaMäklarnas nya VD

Mäklarsamfundet har tagit ett snack med SkandiaMäklarnas nya vd, Andreas Moritz. Han berättar om sin bakgrund som fastighetsmäklare, vilken branschfråga han brinner för – och om hur det är att tillträda som vd mitt under en pandemi.

Hej Andreas! Berätta kort om din bakgrund i branschen!
Hej! Jag kommer senast från rollen som försäljnings- och operativ chef på Svensk Fastighetsförmedling där jag arbetat de senaste fem åren. Är även utbildad mäklare och har arbetat som mäklare i Stockholms innerstad tidigare. 
 
Vad lockade med rollen som vd hos SkandiaMäklarna?
Att få vara med och leda och utveckla ett spännande företag och starkt varumärke mot nya höjder tillsammans med hela SkandiaMäklarfamiljen. 
 
Hur är det att tillträda som vd under en pandemi? Hur ser planen ut för att bekanta dig med alla medarbetarna?
Annorlunda, Jag tycker hela branschen ställt om på ett bra sätt så att man kan träffa både kunder och medarbetare på ett behovsanpassat och säkert sätt utifrån olika situationer och de riktlinjer som finns. Dock ser jag fram emot den dag när vi kan ses hela kedjan tillsammans och ha fysiska större sammankomster igen. 
 
Vad vill du uppnå under ditt första år som vd?
Stärka SkandiaMäklarna som den ledande kvalitets- och premiummäklaren och förflytta oss framåt och uppåt vad gäller försäljning och marknadsandelar. 
 
Vad tycker du är branschens stora framtidsfrågor?
I det kortare perspektivet, personalomsättning bland mäklare och försörjningen av nya mäklare och i det längre perspektivet nästa steg i digitaliseringen. Jag är dock övertygad om att branschen kommer vara ”digilog” länge. 
 
Finns det någon fråga som du tycker att Mäklarsamfundet ska arbeta ännu mer med?
Lobbyism kring boenderelaterade frågor. Exempelvis diskussionerna som pågår just nu kring återinförande av fastighetsskatt och effekterna av det, som inte alls känns tillräckligt utredda. 
 
Beskriv ditt drömboende!
En modern funkisvilla med stora glaspartier på en strandtomt skulle kanske kunna vara något.
 

Skapad 11 mars 2021
Uppdaterad 27 februari 2023
Ny på jobbet