Henrik Olausson
Nyhet Bransch 8 mars 2018

Han är SkandiaMäklarnas nya VD

Entreprenörsandan och företagets positionering lockade Henrik Olausson att anta uppdraget som ny VD för SkandiaMäklarna. I en intervju berättar han mer om sina intryck av företaget, om sin bakgrund och om vilken branschfråga han brinner för.

Berätta om din bakgrund, vad har du jobbat med tidigare?
– Jag har en bred bakgrund som ledare från flera bolag och olika branscher. Det jag brinner för är försäljning, ledarskap och affärsutveckling. Innan jag tillträdde som VD för SkandiaMäklarna var jag VD och koncernchef för Music Retail Holding, som är ett av Europas ledande bolag inom försäljning av musikinstrument med både en nordisk grossistverksamhet och butiker i Sverige, Norge och Danmark. Jag var där i 3 år. Innan dess var jag Sverigechef på KICKS i 6 år. Jag har även jobbat inom mediabranschen och drivit egen verksamhet.

Vad var det som lockade med rollen som VD på SkandiaMäklarna?
– Jag lockades av entreprenörsandan som finns inom SkandiaMäklarna. Det finns många duktiga och drivna entreprenörer. Jag tycker även att SkandiaMäklarna är ett starkt och positivt varumärke med en tydlig och bra positionering. Vi är en premiummäklare som ska leverera bra kvalitet och finnas på orter i hela landet.

Hur känns det och vilka har varit dina intryck av SkandiaMäklarna och branschen hittills?
– Fantastiskt kul! Det är en helt ny bransch för mig och det är mycket att lära. Nu gäller det för mig att sätta mig in i företaget och branschen, så jag ställer många frågor och är lyhörd. Just nu lägger jag mycket tid på att träffa alla inom organisationen, våra leverantörer och samarbetspartner samt rekryterar medarbetare till vårt huvudkontor. Jag upplever att det finns ett stort engagemang och driv inom hela organisationen samtidigt som det är en familjär och positiv stämning.

Finns det någon branschfråga som känns extra angelägen för dig?
– Det är lite för tidigt att svara på, men om jag tittar på branschen i stort så skulle jag säga rörligheten. Vi vill underlätta för människor att göra bostadsaffärer oavsett vilket skede man är i livet. Man ska inte känna sig fast i den bostad man har just nu.

Beskriv ditt drömboende!
– Mitt drömboende är ett litet hus byggt direkt på en klippa vid vattnet och närhet till naturen.

Mer om Henrik Olausson
Ålder: 48 år
Bor: Saltsjöbaden
Familj: Gift och har fyra barn
Gör: Ny VD på SkandiaMäklarna
I branschen sedan: 1 februari 2018

Caroline Berg
Redaktör

Skapad 8 mars 2018
Uppdaterad 22 mars 2023
Ny på jobbet