Nyhet Bransch 1 mars 2018

Gunilla Paulsson Lindberg blir ny chef för FMI

Regeringen har tillsatt Gunilla Paulsson Lindberg som ny direktör och chef för Fastighetsmäklarinspektionen från och med den 15 mars 2018 till och med den 31 december 2024. Gunilla Paulsson Lindberg har tidigare varit avdelningschef vid Jordbruksverket.

Gunilla Paulsson Lindberg, 57 år, är född i Åmål och har en bakgrund som jurist. Hon har arbetat som åklagare på ekobrottsmyndigheten, varit enhetschef för Lotteriinspektionen och kommer närmast från Jordbruksverket där hon var avdelningschef.

− Jag är mycket nöjd med att Gunilla Paulsson Lindberg har tackat ja till att bli chef för Fastighetsmäklarinspektionen, säger konsumentminister Per Bolund. Hennes kompetens och erfarenhet från såväl juridiken som ledande befattningar inom statsförvaltningen gör henne mycket lämplig att leda och bidra till en mer aktiv, omfattande och underbyggd tillsynsverksamhet.

− Jag ser fram emot att leda en myndighet med stor betydelse för konsumenternas förtroende för fastighetsmäklarmarknaden. Det känns också roligt att få leda en verksamhet som befinner sig i en utvecklingsfas, säger Gunilla Paulsson Lindberg.

Gunilla Paulsson Lindberg efterträder Eva Westberg som varit chef för Fastighetsmäklarinspektionen sedan 2012. I slutet av 2017 utlokaliserades myndigheten från Stockholm till Karlstad.

Skapad 1 mars 2018
Uppdaterad 22 mars 2023
Ny på jobbet Fastighetsmäklarinspektionen