Återregistrering kräver kunskapsprov
Nyhet Bransch 22 september 2022

Återregistrering kräver kunskapsprov från 1 oktober i år

Nyligen informerade Fastighetsmäklarinspektionen om att de övergångsregler, för den som vill ansöka om återregistrering, som gällt sedan den 1 januari 2022 snart löper ut. Det innebär att den som varit avregistrerad längre än fem år från och med den 1 oktober ska genomföra ett kunskapsprov istället för att uppvisa utbildningsbevis vid ansökan om återregistrering.

För att de som sedan årsskiftet påbörjat kurser för att komplettera sin utbildning skulle kunna använda sig av utbildningsbevis vid ansökan för återregistrering tillämpades en övergångsperiod fram till den 1 oktober 2022, skriver Fastighetsmäklarinspektionen (FMI) på sin hemsida.

Nu närmar vi oss slutet av september och det innebär att övergångsreglerna snart löper ut. Framöver ska den som varit avregistrerad längre än fem år men vill återregistrera sig därför genomföra ett kunskapsprov.

Den som varit avregistrerad mindre än fem år kan ansöka om återregistrering direkt via FMI:s mina sidor genom att ladda upp förvaltarfrihetsbevis och försäkringsintyg samt betala in ansökningsavgiften, skriver Fastighetsmäklarinspektionen vidare.

Ta del av FMIs nyhet här. 
 

Skapad 22 september 2022
Uppdaterad 20 februari 2023
Utbildning Fastighetsmäklarinspektionen