Nyhet Bransch 14 mars 2016

Stigande priser på bostadsmarknaden

Under februari steg priserna på villor med 1 procent och för bostadsrätter var prisutvecklingen oförändrad, visar nya siffror från Mäklarstatistik. Prisutvecklingen under de tre senaste månaderna visar även prisuppgång på 1 procent på villor men oförändrat för bostadsrätter.

Under den senaste månaden har priserna ökat med 1 procent på villamarknaden men stått stilla på bostadsrättsmarknaden. Den senaste tremånadersperioden visar samma siffror, oförändrat för bostadsrätter och ökning med 1 procent för villor, visar statistik från Svensk Mäklarstatistik som släpptes den 14 mars. På ett år har priserna på villor stigit med 10 procent och bostadsrätter med 14 procent. Fritidshus visar en uppgång på 11 procent på årsbasis.

– Efter några månader av stiltje börjar priserna röra sig uppåt igen. Det är särskilt tydligt för villor med en ökning på +2% i Stor-Stockholm och Stor-Göteborg den senaste månaden. I Malmöområdet har villorna ökat med +1%. Tittar vi på bostadsrätter har priserna ökat med +1% i samtliga tre innerstadsområden, säger Per-Arne Sandegren, analyschef på Svensk Mäklarstatistik.

– Det har kommit ut 13 procent fler bostadsrätter till försäljning hittills i år jämfört med samma period förra året. Vi ser även att intresset för bostäder mätt i antal besökare på Hemnet fortsätter att öka. Hittills i år har antalet unika besökare ökat med 4 procent jämfört med året innan, säger Staffan Tell pressansvarig på Hemnet.

Läs Svensk Mäklarstatistiks pressmeddelande här:
http://www.maklarstatistik.se/pressmeddelande/pm-2016-03-14.aspx

Skapad 14 mars 2016
Uppdaterad 27 mars 2023
Svensk Mäklarstatistik Bostadspriser Marknaden