Björn Wellhagen
Nyhet Bransch 22 augusti 2019

”Hög aktivitet på bostadsmarknaden, trots sommartider”

Julisiffrorna från Svensk Mäklarstatistik visar oförändrade priser på bostadsrätter och försiktigt stigande villapriser i riket. Trots sommartider och den lugnare marknad som kommer med det har aktiviteten på bostadsmarknaden ändå varit hög med stort utbud och många affärer, kommenterar Mäklarsamfundets VD Björn Wellhagen.

Den stabila prisutvecklingen med växelvis små prisökningar och oförändrade priser fortsatte i juli.  Mäklarstatistiks mätningar noterar små ökningar på villamarknaden i riket medan bostadsrättspriserna stod stilla. I Malmö och Göteborg ökade däremot priserna på bostadsrätter. Det såldes 7 procent fler bostadsrätter och villor i juli detta år jämfört med samma månad förra året. 

-    Normalt tar bostadsmarknaden sommarledigt i stora delar av landet under juli. Ett högt utbud och fler affärer än samma månad förra året visar att det mönstret inte riktigt följdes under årets stora semestermånad. I botten handlar det om ett fortsatt stort flyttbehov, men det faktum att juli på många håll i landet blev en blöt månad kan ha lockat fler bort från hängmattan till visningar istället, säger Björn Wellhagen, VD Mäklarsamfundet.  
 

Skapad 22 augusti 2019
Uppdaterad 13 mars 2023
Svensk Mäklarstatistik Marknaden Bostadspriser