Enkät: Ökat intresse för fritidshus och jordbruksfastigheter
Nyhet Bransch 7 maj 2020

Enkät: Ökat intresse för fritidshus och jordbruksfastigheter

Vi har i veckan genomfört ännu en snabbenkät med anledning av pandemin. Den här gången ställde vi frågor om fritidsboende och jordbruksfastigheter. Enkäten visar att fler uppfattar ett ökat intresse, snarare än minskat, för både fritidsboende och jordbruksfastigheter.

- Resultatet är inte så överraskande, det är tydligt att covid-19 påverkar olika delar av fastighetsbranschen olika. I en tid när vi inte kan resa som vanligt ökar intresset för fritidshus här hemma i Sverige. Det ökande intresset för jordbruksfastigheter har sannolikt en svagare koppling till coronapandemin och här påverkar restriktionerna kring coronasmittan intresset mindre, säger Björn Wellhagen, VD på Mäklarsamfundet.
 
Enkäten, som besvarades av 475 medlemmar, visar bland annat att det är fler som uppfattar ett ökat intresse för både fritidsboende och jordbruksfastigheter. Totalt 40 procent upplever ett ökat intresse för fritidsbostäder. Motsvarande siffra för jordbruksfastigheter är 19 procent. 

Hur uppfattar du att intresset för fritidsbostäder är just nu i jämförelse med den här tiden på året i vanliga fall?

Diagram 1 
 

Hur uppfattar du att intresset för jordbruksfastigheter är just nu i jämförelse med den här tiden på året i vanliga fall?

Diagram 2 
 
 

Skapad 7 maj 2020
Uppdaterad 8 mars 2023
Jord- och skog Covid Marknaden