Nyhet Bransch 14 oktober 2015

Bostadspriserna fortsätter uppåt

Nya siffror från Svensk Mäklarstatistik visar fortsatt prisuppgång på både villor och bostadsrätter i hela landet. Den senaste månaden har bostadsrätterna ökat med +3% och villor med +1%.

Under de senaste 3 månaderna har priserna stigit med +1 procent på villor men stått stilla på bostadsrättsmarkanden sett till riket som helhet, vilket är en normal säsongseffekt, skriver Svensk Mäklarstatistik i ett pressmeddelande. På ett år har priserna på villor stigit med +11 procent och bostadsrätter med +14 procent. Fritidshus visar en uppgång på +10 procent på årsbasis.

– Bland storstadsområdena har priserna på bostadsrätter ökat snabbast i centrala Göteborg tätt följt av Stor-Göteborg med ökningar på mer än +20% det senaste året. Bland villor hittar vi de största ökningarna i Stor-Stockholm där priserna gått upp med +18% samma period, säger Per-Arne Sandegren, analyschef på Svensk Mäklarstatistik.

– Intresset för bostadsmarknaden fortsätter att vara stort. Under de senaste fyra veckorna hade Hemnet i snitt 2,4 miljoner besökare vilket är fyra procent högre jämfört med samma period förra året, säger Staffan Tell pressansvarig på Hemnet.

Läs Svensk Mäklarstatistiks pressmeddelande här: 
http://www.maklarstatistik.se/pressmeddelande/pm-2015-10-14.aspx

Skapad 14 oktober 2015
Uppdaterad 27 mars 2023
Svensk Mäklarstatistik Marknaden Bostadspriser