Tidö
Nyhet Press/Opinion 9 mars 2023

Dousa vill se ett ”Tidö 2.0” – med mer bostadspolitik

”Till och med den förra regeringskonstellationen var piggare på området med förslaget om fri hyressättning vid nyproduktion”, skriver Benjamin Dousa, vd på Timbro i en debattartikel på Dagens Industri där han uppmanar till fyra omfattande reformer – med bland annat mer bostadspolitik.

Benjamin Dousa, vd på Timbro vill se ett ”Tidö 2.0”, ett förnyat avtal med nya reformer. Något Tidö också stipulerar, skriver han på Dagens Industri.

”Nio av tio svenskar bor i en kommun med bostadsbrist. Till och med den förra regeringskonstellationen var piggare på området med förslaget om fri hyressättning vid nyproduktion”, skriver Benjamin Dousa i sin inledande text.

Bland de fyra områden Dousa uppmanar till omfattande reformer inom kan man bland annat läsa:

  • Avreglera för fler bostäder. Ta bort krav som fördyrar och fördröjer nybyggnation. Undanta studentbostäder från krav på funktionshindersanpassning. Genom att lätta upp bullerkrav, strandskyddet och krav på ljusinsläpp kan tusentals nya bostäder tillkomma.
  • Motverka Socialdemokraternas grepp om institutionerna. Hyresrättsinnehavare ska aktivt få välja om de vill stödja Hyresgästföreningens politiska opinionsbildning genom att betala hyressättningsavgiften. 
     
Skapad 9 mars 2023
Uppdaterad 9 mars 2023
Opinion Bostadspolitik