Seniorer på bostadsmarknaden
Nyhet Press/Opinion 1 november 2023

Se webbinariet om seniorer på bostadsmarknaden i efterhand

Tidigare i veckan höll Mäklarsamfundet ett webbinarium om seniorer på bostadsmarknaden med inbjudna talare från Lunds universitet och Juni Strategi & Analys. Webbinariet spelades in och går nu att se i efterhand.

Den 31 oktober höll Mäklarsamfundet ett webbinarium med fokus på rörligheten bland seniorer på bostadsmarknaden, faktorer som påverkar äldres bostadsval och bostadspolitiska reformer som behövs för att fler seniorer ska kunna flytta till bostaden de behöver. 

Efter en lansering av Mäklarsamfundets kommande rapport fick vi ta del av två presentationer. Maya Kylén, forskare vid Lunds universitet och projektledare för AGE-HERE, höll en presentation om äldres bostadsval och aktuell forskning på området. Julius Broman, marknadsanalytiker på Juni Strategi & Analys, redogjorde för de antaganden och beräkningar i rapporten som tagits fram för Mäklarsamfundets räkning. 

Presentationerna efterföljdes av en paneldiskussion där vår bostadspolitiska expert André Nilsson också medverkade. Webbinariet modererades av Joakim Lusensky, analys- och kommunikationschef på Mäklarsamfundet. 

Webbinariet spelades in och går att se i efterhand här.

Skapad 1 november 2023
Uppdaterad 1 november 2023
Äldre på bostadsmarknaden Bostadspolitik