Almedalen
Nyhet Press/Opinion 7 juni 2024

Mäklarsamfundet i Almedalen 2024

Mäklarsamfundet är på plats under årets Almedalsvecka. Vi är där för att lyfta branschens perspektiv på bostadsmarknad och bostadspolitik. Vi arrangerar egna evenemang, träffar beslutsfattare och deltar i seminarier och debatter.

Mellan den 24-26 juni är Mäklarsamfundet i Visby för att arrangera egna evenemang och delta i andra paneler, samtal och möten. På tisdagen den 25 juni anordnar vi tre offentliga evenemang.
 

Så påverkas ungas framtidstro av bostadsmarknaden

När: tisdag 25 juni kl. 13.00-14.00

Var: Hästgatan 13

Arrangör: Mäklarsamfundet och Hemnet

Nästan hälften av alla unga mellan 15-29 år känner sig stressade när de tänker på bostadsmarknaden. Fler än varannan tror att det kommer att bli svårt att hitta ett bra boende i framtiden. Vad gör det med ungas framtidsutsikter? Vad vill unga förändra på bostadsmarknaden, och vem bär ansvaret?
 

Så sänker vi trösklarna in till bostadsmarknaden

När: tisdag 25 juni kl. 14.00-15.00

Var: Hästgatan 13

Arrangör: Mäklarsamfundet

Höga boendekostnader och hårda kreditrestriktioner har gjort att unga vuxna har fått det svårare att förverkliga sina bostadsdrömmar. Vad krävs från politiken för att trösklarna till det ägda och det hyrda boendet ska sänkas?
 

Vad krävs för att lyckas med norra Sveriges stora bostadsutmaning?

När: tisdag 25 juni kl. 16.00-17.00

Var: Hästgatan 13

Arrangör: Mäklarsamfundet och Juni Strategi & Analys

Inflyttningen till norra Sverige behöver öka om de gröna industrietableringarna ska lyckas. Det kräver bostäder som inflyttarna efterfrågar. Hur går bostadsbyggandet och inflyttningen? Vilka åtgärder krävs lokalt och nationellt, för att samhällsomvandlingen ska lyckas?

Skapad 7 juni 2024
Uppdaterad 13 juni 2024
Almedalen Bostadspolitik