Nyhet Bransch 8 juni 2017

Viktigt ta bort till salu-skylten efter visning!

Den klassiska visningsskylten fyller, trots en allt mer digitaliserad bostadsmarknad, fortfarande sin funktion. Det handlar så klart inte bara om att guida spekulanterna till rätt objekt utan också om att exponera sitt varumärke. Men, vad händer med skyltarna efter visning? Allt för ofta lämnas de kvar och tillåts skräpa ned bostadsområden och påverka miljön negativt. Skyltar i rondeller och längs vägkanten kan dessutom bli en trafikfara om förarna tittar på skyltarna istället för att hålla ögonen på trafiken.

Vi har tidigare i nyhetsbrev påmint om att grundprincipen är att det aldrig är tillåtet att sätta upp en skylt utan markägarens tillstånd. Trots det anses det ofta okej att sätta upp en skylt under de få timmar en visning pågår. Ska skylten sitta längre än så ska markägarens tillstånd inhämtas. Är det en bostadsrättsförening som äger marken ska frågan alltså ställas dit. Är det kommunal mark ska en formell ansökan göras. Ofta kan man idag göra det på nätet med hjälp av BankID.

Med jämna mellanrum får vi på Mäklarsamfundet frågor om övergivna skyltar på gräsplättar, i diken med mera. Det händer att de som hör av sig är riktigt upprörda. Den känslan är naturligtvis inte något som man som mäklare vill få sitt varumärke förknippat med.

Gör grannar, miljön, trafiksäkerheten och inte minst ditt eget varumärke en tjänst. Ta bort skylten efter visning!

Skapad 8 juni 2017
Uppdaterad 23 mars 2023
Branschen