Björn Strömberg Wallerström
Nyhet Bransch 11 februari 2021

”Assistenterna är det viktigaste vi har”

Mäklarsamfundet har tagit ett snack med Björn Strömberg Wallerström, delägare på Mäklarhuset, om värdet av kvalificerade fastighetsmäklarassistenter.

Mäklarsamfundet har sedan 1999 erbjudit kursen Kvalificerad Fastighetsmäklarassistent, där de som vill arbeta som fastighetsmäklarassistenter får möjlighet att vidareutbilda sig i områden som fastighetsförmedling, värdering, husbyggnadsteknik, ekonomi och juridik. En person som verkligen är medveten om värdet av kvalificerade fastighetsmäklarassistenter är Björn Strömberg Wallerström, Mäklarhuset, som har flera kontor och 25 anställda i Stockholm.

– Jag har alltid arbetat med assistenter och tycker att de är det viktigaste vi har, därför försöker jag alltid se till att mina assistenter går kursen och blir kvalificerade fastighetsmäklarassistenter. Mäklarsamfundets utbildning är den bästa assistentutbildningen på marknaden idag.

En fastighetsmäklarassistent ska kunna ta hand om både de administrativa och praktiska rutinerna på ett fastighetsmäklarföretag och Mäklarsamfundets utbildning är därför skräddarsydd för att motsvara den tidigare fastighetsmäklarutbildningen innan den fick högskolestatus.

– Utbildningen är så pass bred och högkvalitativ att jag aldrig blir besviken på de som gått den. Jag brukar säga att ”klarar man utbildningen så klarar man det här yrket och branschen”, säger Björn.

Han berättar vidare att en kvalificerad fastighetsmäklarassistent ofta får andra arbetsuppgifter än en okvalificerad och kan göra allt från att förbereda tillträden till att revidera akter, göra annonser och prospekt. De blir, menar Björn, experter på lagar, regler och verktyg. 

– Det är en service vi vill ge till våra fastighetsmäklare. En kvalificerad fastighetsmäklarassistent kan matcha, stödja och hjälpa fastighetsmäklaren till den grad att de duktiga fastighetsmäklarna kan omsätta betydligt mer och dessutom till bättre kvalitet.

Läs mer om utbildningen här.
 

Skapad 11 februari 2021
Uppdaterad 27 februari 2023
Branschen Fastighetsmäklare