Nyhet Bransch 5 mars 2015

Efter nio år tog det stopp

Högt tempo och många uppdrag. Fastighetsmäklaren Adam Simpson gav alltid 200 procent men en dag sa kroppen stopp. Vad som först verkade vara fysiska symtom visade sig vara utmattningssyndrom.

– Det är viktigt att tolka de tidiga tecknen på stress och lyssna på kroppen. Jag gjorde inte det och till slut sa kroppen stopp. Jag tror att många mäklare är stressade på grund av oregelbundna arbetstider och lönesituationen, säger Adam Simpson till Mäklarsamfundet.

I Svenska Dagbladets artikelserie ”På väg in i väggen” berättar Adam om hur detta blev en vändpunkt i hans liv och menar att det är viktigt att prata om vad stress gör med oss.
– Våga ta ett avbrott och våga prata om det. Jag läser böcker om stress och om panikångest för att det är viktigt att förstå vad det här handlar om, säger Adam Simpson.

Läs SvD artikeln här: http://www.svd.se/nyheter/idagsidan/pa-vag-in-i-vaggen-lista_4338583.svd...

Mäklarsamfundet som medlemsorganisation bevakar mäklarnas arbetsmiljö. Vi följer upp ämnet i kommande nyhetsbrev, men till dess, har du som medlem idéer eller tankar kring förebyggande aktiviteter eller utbildningar kopplade till arbetsrelaterad stress, hör av dig till Eva Prien, utbildningsansvarig på Mäklarsamfundet, eva.prien@maklarsamfundet.se.

Caroline Berg
Redaktör

Skapad 5 mars 2015
Uppdaterad 28 mars 2023
Fastighetsmäklare