Studentpanelen
Nyhet Bransch 6 oktober 2022

Studentpanelen: ”Det fantastiska med yrket är ju självklart det sociala”

Mäklarsamfundets studentpanel med Rebecca Behrendtz, Hampus Björkdahl och Jennifer Lagerstedt är tillbaka. Den här gången får de frågan om hur de kom fram till beslutet att studera till just fastighetsmäklare.

I Mäklarsamfundets studentpanel finner vi Rebecca Behrendtz, som går sitt andra år på Karlstads universitet, Hampus Björkdahl som går sitt tredje år på Malmö universitet och Jennifer Lagerstedt som går sitt andra år på Högskolan i Gävle. 

Varför har du valt att studera till fastighetsmäklare?

Rebecca Behrendtz 

Jag valde att studera till fastighetsmäklare eftersom jag vill ha ett socialt jobb där man får komma ut och träffa många olika människor. Jag vill även jobba med något där man har lite större frihet att planera upp sina arbetsdagar själv och kunna påverka sina egna resultat. För mig är det dessutom viktigt att komma ut och se saker! 

Något jag även strävade efter när jag valde utbildning är att jag ville jobba i en bransch som är nytänkande och innovativ samt där möjligheterna för utveckling är stora. Jag visste någonstans också att jag ville jobba inom någon typ av försäljning, och när jag kombinerade alla dessa punkter så kom jag fram till att fastighetsmäklare nog skulle passa mig!  

Hampus Björkdahl

Tanken på att bli fastighetsmäklare har funnits sedan tidig ålder men jag hade ofta något annat som stod högre upp på listan över framtida yrken. Efter gymnasiet så testade jag både på studier samt några olika jobb och konstaterade att de delar som jag uppskattat mest fanns även i mäklaryrket. Kombinationen av att träffa mycket människor, hela tiden kunna tävla mot sig själv och samtidigt jobba med något som rör ekonomi lockade väldigt mycket. Till slut kändes valet av utbildning och yrke väldigt givet. 

Jennifer Lagerstedt

Det fantastiska med yrket är ju självklart det sociala. Jag trivs också i varierande miljöer och för en fastighetsmäklare är ingen dag den andra lik. 

Som person är jag hjälpsam och en bra lyssnare och kommer alltid göra det bästa för kunden. Dessutom är jag målmedveten och tävlingsinriktad, jag tror därför att mäklaryrket skulle passa mig perfekt!
 

Skapad 6 oktober 2022
Uppdaterad 20 februari 2023
Studentpanelen Fastighetsmäklare