Studentpanelen
Nyhet Bransch 17 maj 2023

Studentpanelen: “Fastighetsmäklare är ju riktiga allvetare!”

Mäklarsamfundets studentpanel med Rebecca Behrendtz, Hampus Björkdahl och Jennifer Lagerstedt är tillbaka. I takt med att man lär sig mer om branschen och yrket så kan förstås bilden av ens framtida vardag förändras. Den här gången frågar vi därför om och i så fall hur studenternas förväntningar på yrket förändrats under utbildningens gång.

Rebecca Behrendtz 

Min uppfattning av mäklaryrket nu jämfört med innan jag började studera ser ungefär likadan ut. Men efter att jag har gjort en del praktik så inser man hur mycket jobb och tid som ligger bakom varje försäljning, och allt som krävs för att sy ihop en affär! Sen får man ständigt lära sig nya saker som man inte hade tänkt på innan man började studera! Men ju mer man lär sig och förstår om yrket desto mer vill man bli klar med studierna och börja jobba!

Hampus Björkdahl 

Jag skulle inte säga att mina förväntningar har förändrats så jättemycket under studietiden men jag har insett att det krävs betydligt mer jobb än jag trodde den dagen jag började plugga. Trots att det krävs mer jobb än vad jag trodde när jag började plugga så är min känsla nu att yrket kommer vara roligare än vad jag förväntade mig för tre år sedan.

Jennifer Lagerstedt

Jag tror inte att mina förväntningar på yrket har förändrats särskilt mycket under studietiden. Däremot blir jag mer och mer taggad på att få komma ut och börja jobba! Jag har dessutom fått lära mig väldigt mycket nytt under studietiden, mer än vad jag trodde jag skulle få. Fastighetsmäklare är ju riktiga allvetare! 

Skapad 17 maj 2023
Uppdaterad 17 maj 2023
Studentpanelen