Studentpanelen
Nyhet Bransch 20 oktober 2022

Studentpanelen: Där vill vi jobba efter studierna

Mäklarsamfundets studentpanel med Rebecca Behrendtz, Hampus Björkdahl och Jennifer Lagerstedt är tillbaka. Den här gången får de frågan om var de hoppas hamna efter studierna och vilka för- och nackdelar de ser med det. Är det stad eller land som är hetast? Kanske Skärgården eller kusten? Möjligheterna är oändliga och vi har tagit tempen.

Rebecca Behrendtz 

Jag har funderat mycket på i vilken typ av område jag skulle vilja jobba efter examen. Jag tror just nu att ett större kontor hade passat mig bra då jag gillar när det är mycket som händer och att jobba i en miljö där det är mycket folk runtomkring. 

Jag vill testa olika typer av miljöer under min praktik för att känna av vad som passar mig bäst för att vara så redo jag kan när jag börjar i yrket. Det jag har landat i hittills är att jag tror en storstad hade passat mig bäst. Jag vill ha det där höga tempot. Men saker och ting kan alltid ändras och jag håller alla mina dörrar öppna inför framtiden! 

Hampus Björkdahl

Efter examen är jag inne på att jobba i en medelstor kommun, exempelvis i Lund. Anledningen till detta är att jag ser det som en möjlighet att kunna förmedla varierande typer av objekt, allt från bostadsrätter i stadskärnan till hus på landet. 

Jag upplever att fördelarna i mellanstora städer är många men för att nämna några som är specifika för Lund så är närheten till Köpenhamn och Malmö ett plus då det gör Lund till en än mer attraktiv stad att bo i. Ytterligare en fördel med Lund är universitetet som gör att det finns ett väldigt kontinuerligt in- och utflöde på marknaden i och med alla studenter. 

Nackdelen med att verka i en universitetsstad kan ju givetvis vara att en del relationer med köpare och säljare inte går att bibehålla längre än 3–5 år då studenter från andra delar av landet tenderar att flytta hemåt efter avslutade studier. 

Jennifer Lagerstedt

Efter examen skulle jag vilja jobba i en storstad. Anledningen att jag vill jobba där är att jag själv är uppväxt där samt att jag gillar storstadspulsen. 

Jag tror att fördelarna med det kan vara att det alltid är högt tempo och att jag får chansen att träffa väldigt många nya människor. Nackdelen kan nog vara att konkurrensen mellan mäklarna är större, men det kommer jag se som en motivation till att alltid kämpa lite hårdare för mina kunder! 
 

Skapad 20 oktober 2022
Uppdaterad 20 februari 2023
Studentpanelen