Studentpanelen
Nyhet Bransch 9 mars 2023

Studentpanelen om praktiken

Mäklarsamfundets studentpanel med Rebecca Behrendtz, Hampus Björkdahl och Jennifer Lagerstedt är tillbaka. Den här gången svarar de på frågan om vad de tog med sig för lärdomar från sin praktikperiod.

Rebecca Behrendtz

Praktiken var ungefär som jag hade tänkt mig innan, det var verkligen lärorikt att få komma ut och få en bättre bild av yrket. Har lärt mig många olika saker från flera fastighetsmäklare, allt från tips inför visningar och intag till att ringa mer eller mindre kalla samtal. Tror inte det var något som överraskade mig direkt, men det var lättande att se ett sånt öppet klimat på flera kontor! Att man vågar fråga om hjälp och tips från varandra känns skönt att ha med sig som ny!

Hampus Björkdahl

Under min praktik har jag följt med väldigt många olika mäklare och tycker jag fått med mig bra kunskaper ifrån alla dessa. Skall jag välja ut något som jag tar med mig från praktiken så är det främst att det finns otroligt många bra sätta att arbeta på som mäklare. Genom att ha gått med många mäklare har jag fått möjligheten vara lite selektiv med vilka delar jag tar med mig från de mäklare jag gjort praktik med. Att jag varit selektiv med vad jag tagit med mig från olika mäklare är kanske inte helt rätt ordval men jag känner själv att jag kunnat plocka delar ifrån olika mäklares arbetssätt som jag tror kommer passa mig och hur jag vill vara som mäklare. På så sätt har jag kunnat ”bygga” en helighet baserat på många personers kunskap, något som jag tror kommer vara gynnsamt för mig. 

Jennifer Lagerstedt

Att få möjlighet att komma ut på praktik ger oerhört mycket! Dels får man snabbt en inblick i yrket och samtidigt känner jag att jag blir mer motiverad i mina studier när jag har fått komma ut och se vad det är jag har att se fram emot. 

Under praktiken har jag fått möjlighet att följa flera mäklare. Jag har därför fått se olika sätt att möta kund på. När jag väl är klar med studierna och det är dags att börja mäkla, kan jag plocka de delar som funkar bäst för mig! Jag rekommenderar alla att göra så mycket praktik som möjligt. Dels är det oerhört kul men också oerhört givande för ens egna möjligheter framöver 

Skapad 9 mars 2023
Uppdaterad 9 mars 2023
Studentpanelen