Studentpanelen
Nyhet Bransch 20 april 2023

Studentpanelen om bästa kursen: ”Förvånansvärt roligt”

Mäklarsamfundets studentpanel med Rebecca Behrendtz, Hampus Björkdahl och Jennifer Lagerstedt är tillbaka. Den här gången får de frågan om vilken kurs som varit den roligaste, mest användbara eller helt enkelt mest minnesvärda.

Rebecca Behrendtz

Svårt att säga då många kurser har varit både kul och lärorika! Men jag säger nog att de juridiska kurserna varit roligast hittills. Jag tyckte att beskattningsrätten var förvånansvärt rolig. Mycket beror förstås på hur lärarna är, bättre och mer engagerade lärare ger roligare kurser! Sen var även byggtekniken rolig tyckte jag, det var både väldigt intressant och man lärde sig mycket användbart inför framtiden! Det kommer att bli spännande att se hur kurserna framöver kommer att vara. 

Hampus Björkdahl

Jag skulle säga att de allra flesta kurserna varit minnesvärda på något sätt. Skall jag välja ut den mest minnesvärda så faller mitt val på "Fastighetsmarknaden" eftersom kursen var väldigt intressant. Jag tycker det var jätteroligt att ha en kurs där fokus låg på att förstå hur fastighetsmarknaden hänger samman med mikro- samt makroekonomi. Generellt skulle jag säga att kurserna som haft inslag av nationalekonomi varit både roligast och mest intressanta. 

Jennifer Lagerstedt

Den mest minnesvärda kursen hittills var beskattningsrätten. Vår lärare var oerhört pedagogisk och lyckades få ett relativt torrt ämne att vara riktigt intressant. Jag trodde aldrig att jag skulle uppskatta att sitta heldagar med skatteberäkningar men det gjorde jag. Nu läser vi fastighetsförmedling B som är en kurs som är mer direkt kopplad till yrket. På så sätt är den här kursen den roligaste och den mest användbara.

Skapad 20 april 2023
Uppdaterad 20 april 2023
Studentpanelen