Studentpanelen
Nyhet Bransch 15 juni 2023

Studentpanelen: Det har förvånat oss mest under utbildningen

Mäklarsamfundets studentpanel är tillbaka! Den här gången svarar Rebecca Behrendtz och Jennifer Lagerstedt på frågan om vad som egentligen förvånat dem mest under fastighetsmäklarutbildningens gång.

Rebecca Behrendtz

Jag vet inte om jag skulle säga att det är något som faktiskt har förvånat mig särskilt mycket under tiden jag har studerat. Möjligtvis att det är lätt att få jobb som nyexaminerad mäklare, eller att det kan skilja sig mycket från kontor och till kontor och mellan olika företag hur man jobbar och vad man har för digitala verktyg till exempel!

Jennifer Lagerstedt

Det som har förvånat mig mest under utbildningen är hur nära samarbete skolan och branschen har. Jag har under min utbildning fått äran att vara med i utbildningsrådet där vi varje termin haft möten med skolan och branschrepresentanter. Där har vi bland annat diskuterat hur skolan fungerar, hur marknaden ser ut och hur samarbetet skulle kunna bli ännu bättre. Dessutom har ett flertal av mäklarföretagen kommit till oss i Gävle och hållit i inspirerande föreläsningar och trevliga event. Det har självklart varit supertrevligt men framförallt givande att få en ordentlig inblick av hur yrket verkligen fungerar och hur branschen ser ut, något som jag tror många studenter inte hade koll på innan de började.

Skapad 15 juni 2023
Uppdaterad 15 juni 2023
Studentpanelen