Studentpanelen
Nyhet Bransch 1 juni 2023

Studentpanelen: Det gör en arbetsgivare attraktiv

Mäklarsamfundets studentpanel med Rebecca Behrendtz, Hampus Björkdahl och Jennifer Lagerstedt är tillbaka. Den här gången svarar de på frågan om vad som egentligen gör en arbetsgivare inom fastighetsmäklarbranschen attraktiv för fastighetsmäklarstudenter.

Rebecca Behrendtz  

För mig är ett starkt och etablerat varumärke viktigt, det känns som att man får mycket på köpet om man jobbar hos ett företag som välkänt och omtalat bland kunder. Något som jag även anser är viktigt är att företaget har ett gott rykte både bland branschkollegor och kunder! Jag tycker det är viktigt att min arbetsplats ska vara en säker och öppen plats där man känner sig trygg, det är väldigt viktigt att det är ett bra arbetsklimat för att man ska kunna utvecklas och att man jobbar bra tillsammans som en grupp.

Hampus Björkdahl 

Först och främst måste arbetsgivaren vara verksam i ett område eller kommun som man själv gillar. Arbetsgivaren blir inte lika attraktiv om området eller staden inte tilltalar.  

För att en arbetsgivare skall vara attraktiv så känner jag personligen att varumärket är väldigt avgörande. Jag vill känna att jag kan stå för det som varumärket associeras med. Varumärke och plats är på något sätt grunden för att arbetsgivaren ens skall vara värd att överväga. Om platsen och varumärket lockar så hänger det i slutändan på ledarskapet och kollegorna.

Är, eller verkar, ledarskapet bra så är det väldigt stärkande för en arbetsgivare. Skulle det också vara så att man upplever att man trivs med kollegorna, kan lära sig mycket av dem och dessutom sporras av deras siffror så är det för min del inte speciellt mycket att tänka på. Finns givetvis en mängd andra saker som gör en arbetsgivare attraktiv men det som nämnts är viktigast för mig.

Jennifer Lagerstedt 

Det jag söker hos en arbetsgivare är att jag kan känna mig trygg, sedd och stöttad. Jag vill vara på en arbetsplats där det är en härlig stämning mellan kollegorna och där man kan hjälpas åt. Det är viktigt för mig att min arbetsgivare låter mig växa och lära med rätt stöttning och att det arbetsplatsen har högt i tak. Självklart kommer magkänslan att spela stor roll också!

Skapad 1 juni 2023
Uppdaterad 1 juni 2023
Studentpanelen