Studentpanelen
Nyhet Bransch 9 februari 2023

Studentpanelen: ”De här egenskaperna ska en fastighetsmäklare ha”

Mäklarsamfundets studentpanel med Rebecca Behrendtz, Hampus Björkdahl och Jennifer Lagerstedt är tillbaka. Den här gången svarar de på om vilka egenskaper de tycker är viktiga att en fastighetsmäklare besitter.

Rebecca Behrendtz

Jag tror att den absolut viktigaste egenskapen hos en fastighetsmäklare är att man förstår kundens behov. Att man är bra på att kommunicera och förstå vad det är kunden verkligen vill och vilken typ av vägledning kunden behöver. Jag tror andra viktiga egenskaper som man gynnas av att ha som mäklare är bland annat att man är målinriktad, planerar sin egen tid och strukturerar upp sina arbetsdagar. Samt att man brinner för och är engagerad i det man gör. Det är också viktigt att man förstår sig på människor, är driven och målinriktad.

Hampus Björkdahl

Min känsla är att det inte finns något facit för vad som krävs för att bli en bra mäklare. Jag upplever dock att det som utmärker många duktiga mäklare är disciplin, stort fokus på att leverera en hög servicenivå, att vara påläst och vara villig att lägga ner timmarna som krävs. 

Jennifer Lagerstedt

Jag tror att det är viktigt att först och främst vara en god lyssnare för att bli en framgångsrik fastighetsmäklare. En annan god egenskap som mäklare är att vara anpassningsbar. Vi kommer träffa oerhört många människor i vårt yrke, människor som alla fungerar olika. Kan vi bygga goda relationer med våra kunder kommer vi ha större chans att lyckas som mäklare. Det finns självklart fler egenskaper som är viktiga, som att vara snäll, empatisk och driven.

Skapad 9 februari 2023
Uppdaterad 20 februari 2023
Studentpanelen