Studentpanelen
Nyhet Bransch 1 december 2022

Studentpanelen om att sticka ut i konkurrensen

Mäklarsamfundets studentpanel med Rebecca Behrendtz, Hampus Björkdahl och Jennifer Lagerstedt är tillbaka. Konkurrensen i fastighetsmäklaryrket är hög. Det görs ungefär lika många affärer varje år men antalet fastighetsmäklare blir fler. Vilka strategier kommer panelen att använda för att sticka ut när de blir yrkesverksamma fastighetsmäklare?

Rebecca Behrendtz 

I början tror jag det handlar om att lägga ner mycket tid i att vara noggrann och skapa goda kundrelationer och ett gott rykte! Jag tror att som ny gäller det att vara på hugget och lägga ner extremt mycket tid på att bygga ett varumärke för sig själv men samtidigt våga ta emot lärdomar och hjälp från rutinerade branschkollegor. Som studentambassadör för Fastighetsbyrån har jag även fördelen att redan under studietiden ha skapat ett kontaktnät och genom att tidigt göra praktik fått en större insikt i branschen! En annan fördel med att vara studentambassadör är även att jag har ett starkt och välkänt varumärke i ryggen när jag tar examen.

Jennifer Lagerstedt

Jag tror att det viktigaste man kan göra som mäklare för att sticka ut är att vara förtroendeingivande. Som mäklare hjälper vi våra kunder med en av de största affärerna man kan göra i livet, om kunder vet att de kan lita på mig som mäklare och att jag alltid kommer göra mitt bästa för en lyckad affär kommer jag att sticka ut. Den bästa marknadsföringen en mäklare kan få är goda rekommendationer, så mitt mål kommer alltid att vara att ha de nöjdaste kunderna!

Hampus Björkdahl

De duktiga mäklare som jag gått med tycker jag utmärker sig genom att vara väldigt pålästa och kunniga. De har bra koll på föreningen och dess ekonomi, området, byggtekniska frågor och i stort sett allt som kan vara av vikt för en intressent. Detta kan jag dock uppleva att en del mäklare slarvar med. Jag tänker att man kan sticka ut ganska mycket genom att vara noggrann med sånt som många mäklare slarvar med, exempelvis att vara påläst och duktig på återkoppling. Svårt att säga exakt hur man kan sticka ut men det jag nämnde innan och att jobba hårt samt effektivt borde i alla fall inte vara en nackdel. 
 

Skapad 1 december 2022
Uppdaterad 20 februari 2023
Studentpanelen Fastighetsmäklare