
Bostadsrättens indirekta nettoskuld
Du som är medlem kan se det inspelade webinariet om bostadsrättens indirekta nettoskuld.
Du som är medlem kan se det inspelade webinariet om bostadsrättens indirekta nettoskuld.
Ahlenius forskning kommer bland annat att undersöka olika årskullar av fastighetsmäklare och studera hur många som stannar kvar i yrket över tid. Utöver Martin Ahlenius deltog näringspolitiska experten André Nilsson från Mäklarsamfundet och professorn Björn Berggren från KTH.
Seminariet behandlade många relevanta frågor till arbetet som fastighetsmäklare. Ahlenius och Berggren bemötte bland annat några myter kring mäklaryrket, exempelvis att det skulle vara ett genomgångsyrke. Paneldeltagarna diskuterade också vikten av att bibehålla självständigheten i mäklaryrket, om att skapa rätt förväntningar på yrket under studietiden och att det är viktigt att anställningsvillkoren är rättvisa.
Att vara fastighetsmäklare är krävande. Särskilt att bibehålla en hög nivå över ett helt arbetsliv. Därför är det särskilt intressant med ny forskning som undersöker hur så många kompetenta fastighetsmäklare som möjligt kan vara kvar i yrket.
/ Bransch 25 augusti 2022 Hur länge stannar svenska fastighetsmäklare i yrket? Det har Martin Ahlenius, doktorand på Högskolan i Gävle, undersökt i en studie som nyligen publicerats. Vi…
/ Press/Opinion 16 juni 2022 Räntorna stiger, priserna ökar och inflationen hotar. Hur ska samhället kunna svara upp mot det än mer ökande bostadsbehovet? Nyproduktion är inte lösningen,…
/ Press/Opinion 16 juni 2022 Att området spelar stor roll för en bostads marknadsvärde är inget nytt. Vad vi däremot vet mindre om är hur olika faktorer kopplat till området påverkar…
/ Bransch 20 maj 2022 Rickard Engström är fastighetsmäklaren som blev lärare och forskare på KTH. Han disputerade nyligen på en avhandling om den svenska fastighetsmäklarmodellen och…
/ Press/Opinion 10 mars 2022 Vad drivs egentligen fastighetsmäklare av? Den frågan ställde sig Martin Ahlenius, före detta fastighetsmäklare som numera forskar om yrket vid Högskolan i…
/ Bransch 11 februari 2022 Intresset för fastighetsmäklarens vardag och förutsättningar växer och kommer inte minst från akademin. Det görs undersökningar, skrivs forskningsartiklar och…
/ Bransch 13 februari 2020 För första gången på 15 år är det fler som väljer att flytta från Stockholms län än till länet, och barnfamiljerna sticker ut i statistiken, rapporterar SVT.
/ Bransch 19 december 2019 Att en stark ekonomi hjälper en sittande regering och en svag ger skjuts åt oppositionen är en gammal sanning som varje politisk strateg värd namnet alltid…
/ Bransch 15 februari 2018 Hur påverkas din framgång av din personlighet? Vilka är de vanligaste personlighetsdragen inom fastighetsmäklarbranschen? Det har de tidigare mäklarstudenterna…
/ Bransch 1 februari 2018 Vad får oss att köpa en viss bostad? Priset, läget eller känslan av ett hem? Ekonomie doktor Birgitta Vitestam Blomqvists avhandling handlar om hur…
/ Bransch 26 oktober 2017 Vilka anställningsformer finns i fastighetsmäklarbranschen och hur ser anställningsvillkoren ut? Det är frågor som Martin Ahlenius, ny doktorand på Högskolan i…
/ Bransch 30 mars 2017 Tänk dig makten att i förväg kunna förutse hur en förhandling ska fortskrida. Det har de tidigare mäklarstudenterna Patrik Jogedal och Alexander Engström…