Bostadsrättsföreningar måste få porta nya medlemmar
Nyhet Press/Opinion 19 oktober 2023

“Bostadsrättsföreningar måste få större makt att porta nya medlemmar”

I dag får inte ett kriminellt förflutet vägas in när en bostadsrättsförening ska bedöma en ny köpare. Det måste förändras, skriver den borgerliga opinionsbildaren Alice Teodorescu Måwe i en ledartext på Dagens Nyheter.

“Grundtanken är att en bostadsrättsförening ska vara öppen för alla. Enligt lagen och de stadgar som bostadsrättsföreningarna håller sig med ska styrelsen bevilja medlemskap om den sökande uppfyller de i stadgarna uppställda villkoren”, skriver Alice Teodorescu Måwe i en ledartext på Dagens Nyheter. 

Men bostadsrättsföreningar borde få större makt att porta nya medlemmar i takt med att samhället blir allt mer otryggt, skriver hon – och pekar bland annat på faktumet att det bara i Stockholmsområdet finns 150 adresser där polisen förväntar sig eventuella kommande våldsdåd. 

“I dessa dagar när det skjuts och sprängs mot fastigheter där kriminella eller deras familjemedlemmar står skrivna, med dödliga konsekvenser för oskyldiga grannar, uppstår frågan om det inte vore rimligt att i större grad ta hänsyn till personens vandel”, skriver Teodorescu Måwe fortsatt på DNs ledarsida. 

Läs hela ledartexten på Dagens Nyheter här.

Skapad 19 oktober 2023
Uppdaterad 19 oktober 2023
Bostadsrättslagen Branschen