Johan Engström
Nyhet Press/Opinion 25 oktober 2018

Fastighetsbyrån: Inrätta en bostadsgrupp!

Fastighetsbyråns VD Johan Engström skriver i SvD Näringsliv att riksdagen bör inrätta en bostadsgrupp enligt samma modell som för den blocköverskridande pensionsgruppen.

<< Tillbaka till nyhetsbrev

Bostadspolitiken är full av låsningar och ömma tår. Det bostadspolitiska området lider också av att det politiska priset för att inte göra något i frågan har varit lågt och att bostadspolitikenskär igenom så många andra politikområden vilket gör reformer komplexa.

Så, hur ska vi då få den långsiktiga bostadspolitik som håller över konjunkturcykler och som vi är många som efterlyser? Fastighetsbyråns VD Johan Engström menar att inrättandet av en parlamentarisk samarbetsgrupp för bostadsfrågan kan vara en del av lösningen.

I SvD Näringsliv skriver Engström om problemen på bostadsmarknaden. Med hänvisning till en undersökning genomförd av Novus på uppdrag av Fastighetsbyrån pekar Engström på att det finns starkt folkligt stöd för reformer som sänkt reavinstskatt och subventionerat bospar, båda viktiga ingredienser i en framtida bostadspolitik som tar hänsyn till både byggande och rörlighet och som skapar långsiktiga förutsättningar att ta klivet in på bostadsmarknaden.

Läs Johan Engströms debattartikel här

Skapad 25 oktober 2018
Uppdaterad 22 mars 2023
Branschen