Nyhet Bransch 14 juni 2018

SkandiaMäklarna och Landgren går samman

SkandiaMäklarna och Landgren meddelade den 12 juni att de går samman. Landgren blir genom affären SkandiaMäklarnas största franchisetagare med tio distrikt i sydvästra Skåne. Landgren flaggar om och blir SkandiaMäklarna Landgren.

Nu ritar SkandiaMäklarna och Landgren om den skånska fastighetsmäklarkartan. I ett pressmeddelande som skickades ut den 12 juni meddelar företagen att de går samman.

– SkandiaMäklarnas franchisetagare i Malmö förvärvas och går ihop med Landgren. Det är två starka varumärken som går samman och det innebär att vi inledningsvis behåller båda namnen och flaggar om verksamheten i sydvästra Skåne till SkandiaMäklarna Landgren, säger Henrik Olausson, vd på SkandiaMäklarna.

Affären är en del av SkandiaMäklarnas expansionsstrategi där de ämnar växa genom strategiska franchiseavtal med starka lokala spelare.

– Landgren är utan tvekan bäst i sydvästra Skåne så vi är stolta och glada över att ha nått en överenskommelse. Med sin starka position och höga förtroende bland skåningarna möjliggör samarbetet med Landgren att vi kan utveckla affären i Skåne på ett helt nytt sätt. Vi ser fram emot att välkomna Landgren till SkandiaMäklarna-familjen och vi ska fortsätta hjälpa säljare och köpare att göra framgångsrika fastighetsaffärer, säger Henrik Olausson, vd på SkandiaMäklarna.

– Vi ser fram emot att bli en del av den ledande kvalitetsmäklaren SkandiaMäklarna och att fortsätta vår tillväxtresa i denna nya form. Det är med glädje vi tar oss an utmaningen att bygga SkandiaMäklarna här nere i sydvästra Skåne och vi kommer göra det tillsammans genom att kombinera den entreprenörsanda och genuina vilja att hjälpa människor som båda parter delar, säger Peter Landgren, vd på Landgren.

Landgren har 63 anställda med kontor på tio orter i Skåne. SkandiaMäklarna finns i hela Sverige och i delar av Spanien och har idag 100 kontor med 500 medarbetare.

Läs pressmeddelandet från SkandiaMäklarna och Landgren här.

Skapad 14 juni 2018
Uppdaterad 22 mars 2023
Branschen