Nyhet Bransch 9 mars 2016

Konkurrensverket inleder fördjupad undersökning av Hemnetaffären

Precis före julhelgen förra året genomfördes en s.k. signing mellan Hemnets nuvarande ägare och Schibsted/Blocket avseende deras förvärv av 80 procent av aktierna i Hemnet. Först när Konkurrensverket (KKV) har lämnat sitt godkännande kommer affären att fullbordas och aktierna i Hemnet lämnas över till Schibsted/Blocket, det är också först då som Schibsted/Blocket betalar köpeskillingen till säljarna.

Idag kom som väntat beskedet att KKV har beslutat att göra en fördjupad undersökning av affären. Ytterligare besked kring hur KKV ställer sig till affären väntas i maj 2016. Om inte KKV lämnat sitt godkännande senast åtta månader efter signingen (18 augusti 2016) kan dock varje säljande part begära att affären går tillbaka.

–  Vi har tagit del av KKVs beslut och respekterar att deras process följer bestämda steg. Det är först när affären får godkänt från KKV som den kommer att genomföras. Det är ett svårt uppdrag KKV har, att väga samman olika aspekter, och jag välkomnar deras arbete, säger Anders Edmark, ordförande i Mäklarsamfundet.

– Jag är stolt över att vi i branschen byggt upp Hemnet men respekterar att andra delägare vill och har rätt att sälja. Vi har avstått från att plocka russinen ur kakan för att ta hem största möjliga värdeökning och vi har valt att delvis vara kvar som ägare. Med den affär som KKV nu prövar så fortsätter vi att hålla samman Hemnet på ett långsiktigt och sunt sätt där vi tar ansvar gentemot konsumenterna, avslutar Anders Edmark.

Mäklarsamfundet fortsätter att informera så snart KKV lämnar ytterligare besked.

Läs Konkurrensverkets beslut här:
http://www.konkurrensverket.se/nyheter/fordjupad-undersokning-av-schibst...

Skapad 9 mars 2016
Uppdaterad 27 mars 2023
Branschen