Guldhemmet
Nyhet Bransch 6 september 2019

Bostadsbranschen får ny gala - snart öppnar Guldhemmet 2020

Från och med den 4 oktober kan du nominera dig själv, ditt kontor eller någon som du tycker förtjänar vinna pris på Guldhemmet - Sveriges nya gala som uppmärksammar landets fastighetsmäklare och bostadsutvecklare. Bakom galan står Hemnet. Mäklarsamfundet finns representerad i juryn genom VD Björn Wellhagen.

- Under flera år delade Mäklarsamfundet ut priset Årets Mäklarprofil. Det känns kul att Hemnet nu bygger vidare på konceptet med en egen gala som hyllar och uppmärksammar hjältarna och alla goda insatser i vår bransch. Jag ser fram emot juryarbetet och, så klart, att få vara med och dela ut priserna den 5 mars 2020, säger Björn Wellhagen. 

Cecilia Beck-Friis som är vd för Hemnet berättar att tanken bakom galan är att samla branschen för att gemensamt hylla dess talanger och viktiga prestationer.

- Som mäklare jobbar du med människor när de ska göra sin kanske livs störst affär - att köpa eller sälja en bostad. Det är ett jobb som kommer med ansvar och branschen är fylld av framstående insatser som driver den framåt. Mäklarna är våra viktigaste samarbetspartners och med Guldhemmet vill vi ge dem något tillbaka.

Det allra första Guldhemmet går av stapeln den 5 mars 2020 i Vinterträdgården på anrika Grand Hôtel i Stockholm. Alla som nomineras kommer att bjudas in till festligheterna tillsammans med andra specialinbjudna gäster från branschen. Ett mindre antal biljetter kommer också att finnas att köpa från och med den 4 oktober. Du kan också börja nominera dina favoriter. 

- Det här blir en kväll att minnas, men priserna och utmärkelserna ska leva kvar även efter att guldkonfettin sopats ut från Vinterträdgården. Att bli nominerad för eller vinna ett pris på Guldhemmet ska vara en kvalitetsstämpel och något som vinnarna, förutom äran, ska kunna använda i sin egen marknadsföring på olika sätt. 

- Tanken är också att galan inte enbart ska fokusera på försäljningssiffror och finansiella resultat vilket ofta hamnar i fokus i en resultatdriven bransch. Guldhemmets hjältar kan stå ut på andra sätt och i juryn kommer vi att leta efter förebilderna och innovationerna som tar branschen in i framtiden, säger Cecilia Beck-Friis. 

Tio priser kommer att delas ut; nio mäklarpriser liksom Guldhemmets Bostadsutvecklarpris. Du kommer att kunna nominera dina favoriter till kategorierna Årets Mäklarkontor, Årets Mäklarpersonlighet, Årets Stjärnskott, Årets Mäklarassistent och Årets Innovatör. Utöver det kommer ett antal prestationspriser delas ut som baseras på Hemnets Andelsstatistik. 

Läs mer om Guldhemmet och priskategorierna på www.guldhemmet.se.
 

Skapad 6 september 2019
Uppdaterad 13 mars 2023
Branschen