Nyhet Bransch 1 juni 2018

Maja Fritzell är Årets Mäklarstudent 2018

Priset ”Årets Mäklarstudent” har delats ut av SkandiaMäklarna i samarbete med Universum och Mäklarsamfundet sedan 2011. I år vann Maja Fritzell, som läser till fastighetsmäklare på Malmö Universitet. Priset syftar till att lyfta fram mäklarstudenter som på olika sätt utmärker sig väl.

 

 

 

Den 24 maj delades priset ”Årets Mäklarstudent” ut på Universums sommarfest på Hasselbacken i Stockholm. Vinnaren tas fram av en jury bestående av representanter från SkandiaMäklarna, Mäklarsamfundet och Universum.

 

Årets vinnarmotivering lyder:
”Vinnaren av priset Årets mäklarstudent 2018 har visat enormt höga personliga kvaliteter och en stor förståelse för vad det innebär att jobba i branschen och vilken typ av krav yrkesrollen ställer på en som fastighetsmäklare. Maja visar stor seriositet i allt hon tar sig för och hennes genuina intresse för att hjälpa människor i den viktiga bostadsfrågan kommer ta henne långt”

– Maja har från första mötet varit en person vi fått stort förtroende för och hennes positivism, seriositet och härliga värme fick hela juryn att imponeras av henne. Hon har ett stort engagemang och bryr sig verkligen om människor i sin omgivning. Dessutom har hon på ett moget sätt förstått yrkesbanan hon gett sig in på, det är egenskaper som skapar de mest rekommenderade fastighetsmäklarna, säger Fredrika Schönbeck, rekryteringsansvarig på SkandiaMäklarna.

En dröm som går i uppfyllelse
Att bli fastighetsmäklare är något som Maja Fritzell har drömt om sedan hon var 13 år. Hennes pappas kusin var mäklare och Maja beundrade hennes livsstil.

– Det skapades en dröm om att det där skulle vara jag en dag, säger Maja.

Sagt och gjort. Efter studenten 2016 sökte Maja in till fastighetsmäklarprogrammet på Malmö Universitet och kom in.

– Nu är jag här, vilket känns jättekonstigt eftersom det har varit en dröm så pass länge. Det är bra att ha långsiktiga mål och så länge man vill så kommer man dit. Mitt mål har hållit mig motiverad och det är nog just den starka viljan som bidrog till att jag vann, säger Maja.

Vad betyder det att få priset?
– Det betyder jättemycket! Jag började jobba direkt, parallellt med studierna, och fick bekräftelse att det här är rätt för mig. Jag uppskattar yrket mer och mer. Att vinna priset är ett bevis på att det syns att jag älskar det jag gör. Jag älskar mäklarvardagen och att träffa nya människor, säger Maja.

Maja siktar nu på att gå klart sista året på utbildningen och så fort hon har sin examen ska hon ut i arbetslivet.

Årets finalister var:
Maja Fritzell – Malmö Universitet (vinnaren)
Emil Hagström – Malmö Universitet
Amanda Treutiger – Gävle Högskola

Caroline Berg
Redaktör

Skapad 1 juni 2018
Uppdaterad 22 mars 2023
Branschen