Nyhet Bransch 21 september 2017

Fler mäklare slutar med skyltar

Tidigare har vi i nyhetsbrevet skrivit om att mäklarna i Nacka kommun slutat med till salu-skyltar. Nu har även mäklarna i Upplands Väsby norr om Stockholm dragit ner på skyltningen. Från den 1 oktober kommer mäklarna bara sätta upp skyltar vid objektet som är till salu.

Den 1 augusti enades samtliga mäklare i Nacka kommun om att sluta använda hänvisningsskyltar, eller så kallade till salu-skyltar, i samband med bostadsförsäljningar för att bidra till att minska nedskräpningen i kommunen. Nu har flera mäklare i Upplands Väsby kommun valt att haka på.

– Den främsta anledningen är att vi vill minska den nedskräpning och miljöpåverkan som skyltarna har i kommunen. De flesta pilskyltar som vi sätter ut idag får vi inte tillbaka utan de försvinner i någon snödriva eller kastas i något dike, säger initiativtagaren Malin Carlsson på Svensk fastighetsförmedling i Upplands Väsby.

Från den 1 oktober kommer mäklarna bara skylta vid själva objektet.

– Vi vill kunna marknadsföra vilken bostad som är till försäljning med en skylt i direkt anslutning till bostaden. Dessa skyltar försvinner inte utan återanvänds. De pilskyltar som vi tidigare placerade så att man skulle hitta till bostaden vid visning är överflödiga idag när många har GPS i sina telefoner och hittar till visningen med hjälp av dem.

Malin Carlsson berättar att de fått positiv respons från deras kunder. Nu hoppas hon att fler mäklare slutar med skyltar.

– Jag tycker att alla borde sluta med pilskyltarna. För ett renare och miljövänligare Sverige.

Även i Haninge har samtliga mäklare gått ihop och slutat med skyltar.

Caroline Berg
Redaktör

Skapad 21 september 2017
Uppdaterad 23 mars 2023
Branschen