Nyhet Bransch 31 augusti 2017

Nackamäklare slutar med skyltar

​​​​​​​Skyltar i korsningar, i rondeller och på stolpar. Hänvisningsskyltarna, eller så kallade till salu-skyltar, finns överallt och många upp upplever dem som nedskräpning. Men sedan den 1 augusti är skyltarna ett minne blott i Nacka kommun. Samtliga mäklarkontor i Nacka har valt att sluta använda skyltar för att bidra till att minska nedskräpningen i kommunen.

– Jag tog initiativet eftersom jag själv liksom flera boende i Nacka har sagt till mig att det ser skräpigt ut med alla skyltar, därutöver så minskar vi som mäklare vårt miljöavtryck när vi minskar produktionen av onödiga plaster, säger Johan Markelius, franchisetagare hos Svensk Fastighetsförmedling i Nacka.

Den 1 augusti enades samtliga mäklare i Nacka om att sluta använda hänvisningsskyltar i samband med bostadsförsäljningar och det har gett resultat.

– Det har gått bra, antalet skyltar har minskat betydligt i kommunen, säger Johan Markelius. Responsen från boende i kommunen har väldigt positiv!

Nu hoppas han att fler fastighetsmäklare hänger på.

– Jag tycker att de skulle vara trevligt om det var fler mäklare som hängde på, idag så har nästan alla kunder en GPS i telefonen, så att hitta fram är inget problem längre.

Läs mer om till salu-skyltar här:
”Får mäklare sätta upp skyltar hur som helst…?” 

Viktigt ta bort till salu-skylten efter visning! 

Caroline Berg
Redaktör

Skapad 31 augusti 2017
Uppdaterad 23 mars 2023
Branschen