Nyhet Konsument 1 mars 2018

Grannen – mäklarens nya sidekick

Skulle din granne kunna öka din bostads chanser på marknaden? Det menar Svensk Fastighetsförmedling som nu lanserar nya tjänsten ”Granne med koll”. Den kostnadsfria tjänsten innebär att grannen är med på visningen och fungerar som en sidekick till mäklaren.

<< Tillbaka till nyhetsbrevet

En fastighetsmäklare har bäst koll på hårdfakta om bostaden, prisstatistik, tidigare försäljningar i området, samt ser till att säljare och köpare gör en trygg affär. En granne däremot, kan ha bra koll på vilken som är den bästa förskolan, de finaste joggingspåren och bästa restaurangerna i området.

Svensk Fastighetsförmedling lanserar nu ”Granne med koll”, en kostnadsfri tjänst där säljaren kan låta en granne vara med på visningen och svara på frågor.

– Det mesta kan man läsa sig till i prospektet, och mäklarna har svar på de flesta frågorna. Men när det gäller andra, mjukare värden, kan grannen berätta hur stämningen är i trapphuset eller var de finaste promenadstråken finns, säger Johanna Gavefalk, marknads- och kommunikationschef på Svensk Fastighetsförmedling.

Idén med tjänsten är att mäklaren hälsar spekulanter välkomna till visningen och presenterar grannen som hjälper till att svara på frågor. Grannen är utrustad med en pin som gör det enkelt för spekulanter att identifiera personen.

– Ett exempel är ett äldre par med utflugna barn som vill sälja sitt hus. De har kanske inte så bra koll på vilka förskolor och fotbollsplaner som finns i området. Då kan en granne med egna småbarn berätta istället. Att sälja och köpa bostad är ofta den största affär man gör i livet – då är det viktigt att det blir så bra som möjligt, säger Johanna Gavefalk.

Läs pressmeddelandet från Svensk Fastighetsförmedling här.

Skapad 1 mars 2018
Uppdaterad 22 mars 2023
Branschen