Nyhet Bransch 30 mars 2017

Nyproduktion i fokus

Fastighetsbyrån storsatsar nu på nyproduktion och en del av den satsningen är Henrik Lenander. Han är sedan februari ny affärsområdesansvarig för nyproduktion. I en intervju berättar han om varför han inriktat sig på nyproduktion och vad han hoppas kunna bidra med i sin nya roll.

Varför har du valt att inrikta dig just på nyproduktion?
– Framförallt för att bredda mitt kunnande. Jag arbetade som fastighetsmäklare på begagnatmarknaden i 5 år men kände att jag ville utvecklas och började inrikta mig på nyproduktion. Det roliga med nyproduktion tycker jag är att man är med i hela processen, från början till slut. Man får tillsammans med byggaren vara med och utveckla slutprodukten för att sedan se hur spekulanterna tar emot den.  

Vad hoppas du kunna bidra med i din nya roll som affärsområdesansvarig på Fastighetsbyrån?
– Jag kommer att bygga upp processen och öka kunskapen för att underlätta arbetet med nyproduktion. Det kommer i sin tur leda till större marknadsandelar och ökade intäkter för företaget inom det affärsområdet. 

Vilken är den största utmaningen med att jobba med nyproduktion enligt dig?
– Jämför man med begagnatmarknaden är det väldigt långa processer inom nyproduktion. Vid en begagnataffär handlar det om några veckor eller någon månad. I nyproduktion är det sällan under 3 år, från det man börjar engagera sig till sista inflyttning. Så det kräver uthållighet. I projekten är det ofta väldigt många bostäder och många intressenter, så det gäller att jobba strukturerat.

Vad är det bästa med att jobba i fastighetsmäklarbranschen?
– Nu har jag lämnat vanliga mäkleriet och jobbar istället med mäklarna. Jag märker att mäklare gärna delar med sig av sin kunskap, är utåtriktade och affärsdrivande. Det bästa med branschen är just alla roliga människor som man jobbar med!

Beskriv ditt drömboende!
– Ja, det är ett nyproducerat enplanshus, som ligger på ett högt och fritt läge med utsikt över vatten. Gärna nära till kommunikationer och stan. 

Caroline Berg
Redaktör

Skapad 30 mars 2017
Uppdaterad 23 mars 2023
Intervju Nyproduktion