Erika Bergholm på Farmen
Nyhet Bransch 16 januari 2020

Fastighetsmäklaren Erika utmanare i årets Farmen

Farmen är återigen igång och Mäklarsamfundet har pratat med utmanaren och Göteborgsmäklaren Erika Bergholm om vilka styrkor hon tog med sig i egenskap av sitt yrke och hur hon egentligen skulle gå tillväga för att förmedla den farm som deltagarna bott på under sommaren.

Berätta lite om dig själv och ditt fastighetsmäkleri!

–    Jag har arbetat som fastighetsmäklare i snart 12 år och har alltid gått min egen väg. Det har bland annat gjort att jag startade eget företag 2014 för att röra runt lite i grytan och visa att alla inte behöver vara lika. Något som också kunder tyckte behövdes. Som första mäkleri i Sverige har vi gjort kortare reklamfilmer för utvalda hem vi förmedlar, en som gick viralt och folk känner till är kanske ”Brooklyn Vibes” som vi gjorde för en helt unik lägenhet i Majorna i Göteborg! 

Varför sökte du till Farmen?

–    Folk har alltid beskrivit mig som lite konstig, men det är något jag bara tar som en komplimang! Jag gillar kontraster och har alltid gjort. Jag tycker också om att chocka och förvåna till viss del. Så skulle jag göra TV ville jag inte göra något som hade förväntats av en fastighetsmäklare, typ Husdrömmar eller Vem bor här. Det hade varit alldeles för mycket innanför boxen. Dessutom älskar jag människor och om jag någon gång skulle pröva hur tolerant jag verkligen är mot oliksinnade så är det på ett ställe som Farmen. Man har ingenstans att ta vägen eller värja sig. Utan det krävs av dig att du kommer överens. En utmaning helt enkelt! 

Hur skulle du beskriva upplevelsen? Var den som du föreställt dig?

–    Inget var överhuvudtaget som jag hade föreställt mig. Farmen var betydligt finare (förmodligen en av de vackraste platser jag varit på i hela mitt liv, det tog verkligen luften ur mig). Människorna var inte i närheten så knäppa som jag hade föreställt mig (vad det säger om mig kan man ju undra?). Trodde att toalettbesöken skulle bli en plåga, men icke. Dag två hade alla koll på allas toavanor. Hur jag skulle påverkas av allt fysiskt arbete, brist på mat och sömn var också en överraskning!

Som mäklare är du förstås van vid tävling och konkurrens, men också vid kommunikation och samarbete. Hur hjälpte det dig?

–    Svår fråga! Jag kan väl säga att jag hatar att förlora, men att jag allt för sällan i verkliga livet utsätter mig för tävlingar där jag har risk att förlora, då detta kan ödelägga tillställningar som midsommaraftnar etc. Om jag var tillräckligt förberedd eller inte får vi väl se under säsongens gång! 

Om du skulle förmedla stugan som ni bodde i under inspelningen, hur skulle du formulera texten i annonsen?

–    Innan kämparglöden riktigt har slocknat i den öppna spisen i det ena boningshuset och röken från huset som huserat 19 spektakulära människor från inspelningen av Farmen 2020 fortfarande känns av, så kommer denna fastighet att hitta nya ägare. Att med lugna årtag glida igenom dimman på den stilla sjöviken mellan 2:e Kämpestuga och bryggan och badstugan på Norra Brandstorp är som att känna lugnet sprida sig i bröstet. Det finns inget förutom ett avlägset råmande som kan störa friden i den gemytliga småländska sommaridyllen. 

Mäklarsamfundet önskar Erika Bergholm ett stort lycka till och hoppas att den kämparglöd som fastighetsmäklare besitter kommer att lysa genom rutan. 

Skapad 16 januari 2020
Uppdaterad 13 mars 2023
Intervju