Amin Sarvestani
Nyhet Bransch 20 april 2023

Sveriges yngsta fastighetsmäklare: ”Helt underbart”

Amin Sarvestani fick sin registrering i måndags – och är därmed, med sina 20 år, Sveriges allra yngsta fastighetsmäklare. Han berättar om sin väg in i yrket, vilka fördelar det finns med att vara ung i branschen och var han ser sig själv om fem år.

Du är Sveriges just nu yngsta fastighetsmäklare – hur känns det?

Precis som det ska. Helt underbart, det blir utmanande för befintliga fastighetsmäklare att försöka vinna över mig i detta. 

Beskriv din väg in i yrket!

Jag började arbeta vid 14 års ålder på en restaurang som jag senare var med och drev. Strax innan jag skulle ta studenten så kände jag att jag vill hitta på något nytt. SkandiaMäklarna sökte då en assistent, så jag gick raka vägen in till kontoret och sa att jag ska ha jobbet; vilket jag senare fick. Två veckor efter arbetsstart som assistent skulle jag studera. Vilket jag gjorde – och här är jag nu!

Som registrerad vid 20 års ålder måste du haft siktet väl inställt på att bli just fastighetsmäklare. Vad lockade dig med yrket?

Faktiskt inte, inte specifikt på att bli mäklare. Som barn har jag alltid haft en bild av att jag vill vara en affärsman och gå proper, hel och ren till mitt framtida jobb och att vara min egen chef. Sen visste jag aldrig vad en affärsman var, enligt min uppfattning så är man affärsman på allra högsta nivå som fastighetsmäklare. Så attraktionen satt mer eller mindre i att jag ville vara affärsman, och är det nu – med fokus på bostäder.

Vilka är dina styrkor som fastighetsmäklare? Vågar vi gissa på driven?

Haha, ni är duktiga på att gissa. Driven är ett definitivt en grundsten. Hög energinivå är en annan, samt intresse för relationer. Annars blir det svårt att mäkla. Mäkleriet är ett mänskligt hantverk!

Vilka fördelar ser du med att vara ung i branschen?

Det är ett kvitto på att man gör framgångsrika affärer med mig.

Var ser du dig om fem år?

Då kommer jag vara företagsledare/franchisetagare för den största koncernen inom SkandiaMäklarna. 

Du har precis blivit registrerad – vad är du mest taggad på nu när du får komma igång?

Allt! Man kan inte vara ointresserad av något i detta yrke om man ska vara framgångsrik.

Skapad 20 april 2023
Uppdaterad 20 april 2023
Intervju