Nyhet Bransch 24 maj 2017

Hon är Norrlandskretsens nya ordförande

Fastighetsmäklare har alltid varit Ester Hemströms drömyrke. Nu, efter 10 år i branschen, tar hon över ordförandeklubban i Mäklarsamfundets Norrlandskrets med målet att skapa en starkare krets och driva fastighetsmäklarbranschen framåt.

Den 24 mars blev du ny ordförande i Mäklarsamfundets Norrlandskrets, hur känns det?
– Det är en stor ära att få representera och vara ordförande för halva mäklarsverige! Extra roligt är det att man är den första kvinnliga ordförande för Norrlandskretsen. Jag hoppas kunna bidra till att driva branschen framåt och att vi i kretsen kan tillhandahålla god service och tjänster både vad gäller juridisk service och utbildning.

Vilket är det största värdet med att engagera sig i en krets?
– Erfarenhetsutbyte och att nätverka utanför vår egen region! Att kunna samarbeta och dra nytta av varandras erfarenheter och kunskaper. I kretsen diskuterar vi hur vi kan öka förtroendet för mäklarkåren och hur vi tillsammans ska nå ut med information till våra kunder på marknaden. Vi erbjuder även fortbildning för våra medlemmar. Jag gillar att Mäklarsamfundet enar och skapar förutsättningar för fler och goda affärer för Sveriges fastighetsmäklare!

Vad har du för planer för Norrlandskretsen framöver?
– I min nya roll som ordförande i Norrlandskretsen ska jag ut och lyssna på medlemmarna; vad vill de att vi ska jobba med? Vad vill de ha hjälp med? Vad kan vi erbjuda dem? Det har skett en förändring inom mäklarkåren de senaste 10 åren. Fler och fler mäklare tillhör numera en större kedja, och det kan bli svårt att ena branschen, så för oss gäller det att hjälpa alla mäklare och informera om den servicen vi tillhandahåller och hur viktigt det är att behålla sin rösträtt. Framöver kommer vi självklart att fortsätta erbjuda utbildningar till våra medlemmar och då med inriktning på mer digitalisering. En av det största uppgifterna är att bidra till ökad kompetens i branschen.

Hur kommer det sig att du blev fastighetsmäklare och vad är det bästa med jobbet?
– Det har varit mitt drömyrke sedan jag var jätteliten! Jag ville antingen bli plastikkirurg eller mäklare och som tur blev det det senare! Jag gillar att hjälpa människor, få ihop affären och jag älskar juridik och marknadsföring. Kunde inte ha blivit en bättre kombo.

Det bästa med att vara mäklare är att få träffa alla människor! Att få lära känna dem och komma dem nära. Det är väldigt intressant tycker jag! Det är alltid en utmaning att vara mäklare. Man kan tro att varje affär är densamma, men det är olika varje gång vilket gör det spännande!

Beskriv ditt drömboende!
– Nybyggd funkisvilla vid havet med naturtomt nära stan. Det ska inte vara någon gräsmatta, har inte tid att klippa gräset!

Caroline Berg
Redaktör

Skapad 24 maj 2017
Uppdaterad 23 mars 2023
Intervju