Nyhet Bransch 16 februari 2017

”Jag är supernöjd med mitt val”

För 5 år sedan valde Pia Lasses att stänga sin inredningsbutik som hon ägt i 17 år för att satsa på en ny karriär som fastighetsmäklare. Idag är hon marknadsledande i Hornsberg och är glad att hon vågade byta karriär sent i yrkeslivet.

Vad fick dig att byta karriär och bli fastighetsmäklare?
– Det var helt enkelt ekonomin, det var tufft att driva en möbelbutik och svårt att få lönsamhet. De sista åren låg butiken på Birger Jarlsgatan 25, men där var hyran väldigt hög. Jag insåg att situationen inte skulle bli bättre, så två år innan jag stängde den började jag plugga till mäklare på Malmö högskolas uppdragsutbildning. Hade faktiskt planer på att bli fastighetsmäklare när jag var yngre innan jag fick barn.

Vad är det bästa med mäklaryrket?
– Jag jobbar väldigt mycket, men det bästa är friheten och att jag bestämmer själv hur jag disponerar min tid. Jag träffar massor av trevliga människor, vilket påminner om när jag arbetade med inredning. Nu är jag marknadsledande i Hornsberg och har många återkommande kunder. Det har verkligen gått jättebra och jag är supernöjd med mitt val att bli mäklare, nu har jag fullt upp att göra hela tiden.

Vilka egenskaper tycker du kännetecknar en bra mäklare?
– Som mäklare tycker jag att man måste vara trevlig, påläst, social, glad, men också målinriktad och förtroendeingivande. Man bör också hålla det man lovar, och inte säga sådant man inte kan stå för. Det är även viktigt att man får en bra kommunikation med säljarna och att de känner att man vet vad man pratar om.

Vad har du för framtidsplaner?
– Jag tänker att jag kommer fortsätta vara anställd och verksam i Hornsberg. Om jag var yngre hade jag nog startat eget. Men det är det svårt att säga exakt för vet man aldrig vad som händer framöver.

Beskriv ditt drömboende!
– Faktum är att jag bor i mitt drömhus, en jättemysig sekelskiftesvilla på Stora Essingen, här finns plats för alla, hela familjen med alla barn och barnbarn och goda vänner.

Älskar läget här, är nära till allt. Huset är optimalt med sällskapsdelar på nedre våningen och en stor solig terrass med pool. Ett perfekt ställe att koppla av på och ladda batterierna. Eftersom jag jobbar mycket så blir det så viktigt med hemmet.

Skapad 16 februari 2017
Uppdaterad 24 mars 2023
Intervju