Nyhet Bransch 22 december 2016

”Vill man så kan man”

För snart 3 år sedan var fastighetsmäklaren Sara Stenlund nära att ge upp, men hon reste sig igen och tryckte gasen i botten. Idag jobbar hon tillsammans med ett helt nytt team mäklare och blev nyligen utnämnd till Årets företagare på Umeågalan 2016.

Den 10 november blev du utsedd till Årets företagare på Umeågalan 2016. Hur kändes det?
– Det känns helt fantastiskt att få denna utmärkelse med tanke på alla de väletablerade företag som vunnit tidigare år! Det betyder jättemycket för mig men även för vårt arbetslag.  Sedan 2014 har vi byggt upp ett helt nytt team bestående av både fastighetsmäklare och assistenter. Priset blir verkligen en bekräftelse på vad vi lyckats åstadkomma under dessa 2 år.

Berätta om din verksamhet! I nomineringen står det att du skapat en innovativ plattform för mäklare i Umeå, vad innebär det?
– De syftar nog på att vi verkligen lyckats lyfta fram nya fastighetsmäklare och att de presterat så bra trots att många av mäklarna bara har jobbat mellan 1-4 år och trots det är i toppen bland Umeås bäst säljande mäklare. Vill man så kan man och det känns riktigt roligt!

– Eftersom vi är en fristående firma så kan vi påverka marknadsföringen och anpassa den efter kunderna och de snabba svängningarna på marknaden. Utvecklingen går så otroligt fort och jag anser att det är lättare att anpassa med kompentensen vi har ”in-house”. Boporten är känt för att ligga steget före inom marknadsföring och det är för att vi vågar satsa ordentligt på modern, digital marknadsföring och använder oss mycket av sociala medier. Vi försöker tänka nytt helt enkelt.

Företagarna Umeå skriver i sin motivering ”Årets företagare… är ett levande bevis på att det enda sättet att ta sig över uppförsbackar är med gasen i botten”, vad syftar de på här?
– Under hösten 2014 var det några mäklare som lämnade Boporten för att öppna eget. Jag var i princip ensam kvar och tänkte ”hur ska jag klara det här?!”. Men jag var tvungen att resa mig. Det var bara att bestämma sig och gilla läget som den entreprenör jag är. Jag jobbade hårt, 7 dagar i veckan, dygnet runt och nu har vi ökat omsättningen med 30 procent. Det jag har lärt mig är att enda sättet att hantera kriser är att jobba vidare och kämpa för det man vill uppnå.

Hur jobbar du för att lyckas?
– Det är otroligt viktigt att få in tänket att om man verkligen vill så kan man och att inse att det börjar hos en själv. Jag jobbar med både långsiktiga som kortsiktiga mål. Stäm av och kolla vad du gjort utan att det blir en stressfaktor, det ska självklart vara roligt under vägens gång. Om man gör det i grupp så blir man sammansvetsade och kan komplettera varandra med olika styrkor.

Beskriv ditt drömboende!
– Just nu skulle jag vilja bygga ett nytt hus. En arkitektritad enplansvilla med högt i tak och gärna med lättskött tomt. Jag vill att det ska ligga vid älven mitt i city.

Läs nomineringen till Årets företagare 2016 här: http://umeagalan.se/priser/nominerade-2016/

Läs motiveringen till Årets företagare 2016: här:http://umeagalan.se/priser/vinnare-2016/

Caroline Berg
Redaktör

Skapad 22 december 2016
Uppdaterad 27 mars 2023
Intervju