Nyhet Bransch 18 oktober 2018

Fastighetsmäklare årets nyföretagare i Karlskrona

Louise Larsson, fastighetsmäklare med egen verksamhet, blev nyligen utsedd till årets nyföretagare i Karlskrona. Louise är inte bara en skicklig fastighetsmäklare. Hon är också medlem i Mäklarsamfundet. Vi fångade Louise i farten med några frågor om vad en bra mäklartjänst är och hur framtiden ser ut för henne.

Hej Louise, grattis till utmärkelsen! Varför tror du att just du blev utnämnd till årets nyföretagare i Karlskrona?

– Tack! Jag fick veta det precis före prisutdelningen och då förstod jag inte riktigt att jag hade vunnit, men efter en otroligt fin motivering förstod jag precis. Det handlar om hårt arbete, nöjda kunder, lönsamhet, tillväxt samt ett koncept som sticker ut i Karlskronas fastighetsmäklarbransch. Det är väldigt roligt att kunna visa att det faktiskt går att ta sig in på en mogen marknad om man hittar det som gör att kunden upplever något unikt i det jag erbjuder och att de rekommenderar mig till sina affärskollegor, bekanta, vänner och familj.

Vad har du för bakgrund?

– Jag kommer från en företagarfamilj där mina föräldrar alltid drivit företag. Det har påverkat mig och skapat en vilja att en dag starta och driva mitt eget företag. Direkt efter gymnasiet sökte jag in till Luleås Tekniska Universitet och påbörjade studierna för att bli fastighetsmäklare. Efter två års studier i Luleå var det dags för 10 veckors praktik. Jag valde att göra min praktik på en mäklarbyrå på Östermalm i Stockholm och därefter på en stor byrå i Karlskrona. Jag är född och uppvuxen i Karlskrona, så jag valde att flytta tillbaka hem istället för att fortsätta min karriär i Stockholm. Det har jag aldrig ångrat. Jag arbetade 2,5 år på ett företag i Karlskrona innan jag vågade ta steget att starta min egen verksamhet. Jag ville kunna erbjuda en personlig mäklartjänst anpassad efter varje kunds unika behov och jag ville gå in med ett stort personligt engagemang och ordentlig förberedelse i varje affär där både proffsfotografering och homestyling ingår. Kunderna sätter högt värde på det jag erbjuder och resultatet blev att jag tog Karlskronas fastighetsmarknad med storm med mitt personliga engagemang och unika erbjudande.

Vad tror du är det allra viktigaste för att få nöjda kunder som fastighetsmäklare?

– Den viktigaste faktorn för att få en nöjd kund som rekommenderar mig är att kunden får mer än den förväntar sig och att den känner sig betydelsefull. För mig är varenda kund viktig och jag blir så otroligt glad och smickrad varje gång någon väljer mig som mäklare. Självklart hjälper det att leverera höga slutpriser, men jag uppfattar att mina säljare uppskattar helheten och inte bara ett högt försäljningspris.

Hur är marknaden i Karlskrona just nu?

– Marknaden i Karlskrona har varit helt otroligt bra i tre, fyra år nu och den fortsätter att blomstra. Just nu är det lite trögare marknad med försäljningarna som tar lite längre tid, men har man bara tålamod och is i magen bli det riktigt bra försäljningar även nu.

Vad skiljer dig och ditt sätt att jobba från dina konkurrenter?

– Jag har ingen kedja bakom mig och har kunnat anpassa min tjänst precis efter vad kunderna tycker är betydelsefullt. Jag erbjuder en helhetstjänst som verkligen uppskattats vilket gör att försäljningarna bli smidiga, snabba och den personlig leveransen ger bra slutpriser. Jag har ett begränsat antal försäljningar igång samtidigt vilket gör att jag har mer tid för varje kund. Jag jobbar även väldigt hårt med mina sociala medier vilket är väldigt uppskattat av mina kunder. Mina kunder gillar att få inspiration från andras hem, men även att just deras hem visas upp i mina kanaler.

Vad gör du om fem år?

– Jag hoppas att Louise L fortsätter växa och att jag har fler fastighetsmäklare i företaget som verkar på ett större geografiskt område.

Ålder: 26 år.
Bor: I ett mindre hus i Karlskronas skärgård.
Fritid: Gillar att träna, fixa och dona med hus och trädgård samt umgås med vänner.
Familj: Bor med sin sambo och deras två katter.
Drömboende: Drömmer om ett nybyggt hus vid havet.

Skapad 18 oktober 2018
Uppdaterad 22 mars 2023
Intervju