Gar-Bo dolda fel-försäkring
Nyhet Bransch 30 oktober 2019

Vattenskada vid första duschen i nya huset

Dolda fel upplevs ofta som särskilt besvärliga, eftersom man inte har en aning om att de finns förrän de plötsligt uppdagas. De säljare som sålt sitt hus till en ny familj hade använt ett av sina badrum för dusch och bad och det andra mest som tvättstuga. Inte någon gång under den tid som de bott i huset hade de haft anledning att misstänka att något inte stod rätt till.

Först när de nya ägarna flyttat in och för första gången använde duschen i det andra badrummet hände det: Vatten rann genom bjälklaget ned genom taket i rummet under och dessutom ut vid golvsockeln i hallen bredvid. Hantverkarna som kom för att lokalisera läckaget började med att göra ett hål i väggen. Snabbt insåg de att det inte var ett läckande rör eller bristande tätskikt som var problemet. Det fanns helt enkelt inget tätskikt alls!

Dolda fel kommer ofta som en obehaglig överraskning
Varken säljarna, köparna eller den besiktningsman som anlitats hade haft några skäl att misstänka något fel på badrummet. Lyckligtvis hade säljarna tecknat en dolda fel-försäkring hos Gar-Bo som täckte alla kostnader för att göra om badrummet och återställa efter de vattenskador som uppkom.

Skadereglering direkt mellan köpare och försäkringsbolag
Säljarna behövde dessutom inte bekymra sig över hur fallet skulle bedömas. Gar-Bos dolda fel-försäkring fungerar så att köparna tar kontakt direkt med Gar-Bo om de upptäcker något fel med sitt nya hus. Skadeavdelningen utreder ärendet, reglerar den eventuella skadan och betalar ut ersättning direkt till köparen. Säljaren kan helt släppa tankarna på det gamla huset och fokusera på sitt nya boende.

Läs allt om hur Gar-Bo Dolda fel fungerar och vilka villkor som gäller på vår webbplats. 

Har du frågor är du alltid välkommen att ringa på 010-221 88 00 eller höra av dig till doldafel@gar-bo.se
 

Skapad 30 oktober 2019
Uppdaterad 13 mars 2023
Sponsrat