Dolda fel-försäkring bostadsrätt
Nyhet Medlem 7 april 2022

Förmedlar du bostadsrätter?

Vill du då även kunna erbjuda dina kunder trygghet i form av en försäkring som gäller även efter att affären är avslutad och kunden sedan länge lämnat sin sålda bostadsrätt? Vi pratar förstås om en dolda fel-försäkring, eftersom säljaren ansvarar för dolda fel i två år efter försäljning.

Att kunna utreda och/eller ersätta upptäckta fel i en bostad vi lämnat är sällan något vi har ett separat ekonomiskt sparande för, och att kunna utreda och/eller ersätta upptäckta fel i den sålda bostaden efter tillträdet kan bli dyrt. Även om det visar sig att det inte handlar om ett väsentligt fel, kan det vara en snårig och kostsam väg att komma fram till det.  

Om kunden tecknar en dolda fel-försäkring tar försäkringsbolaget ansvar för alla samtal med köparen, utredning om dolda fel och betalning till köparen om det visar sig vara ett väsentligt fel. Just nu för bara 2.900 kr, premien är dessutom avdragsgill som försäljningskostnad. Köparen gynnas dessutom kostnadsfritt eftersom de får sitt ärende utrett via säljarens försäkring.  

Med din kunskap och information om Nordic Dolda fel BR så skapar du ett mervärde för kunden i din mäklartjänst.

En tryggare bostadsaffär helt enkelt!

Läs mer här
 

Skapad 7 april 2022
Uppdaterad 20 februari 2023
Sponsrat