Den nya folkbilen är elektrisk
Nyhet Medlem 15 oktober 2020

Den nya folkbilen är elektrisk

För att ID.3 ska bli nästa folkbil har Volkswagen vänt på varje problem och gjort allt så enkelt som möjligt. Och nu börjar försäljningen av elbilen som tack vare smarta helhetslösningar passar alla.

ID.3 är klivet in i eldriven mobilitet för alla. Billigare i drift, roligare att köra och väldigt mycket mer bekväm att leva med. Många av funktionerna går dessutom att sköta på distans via mobiltelefonen. Är det kallt ute kan man enkelt ställa in önskad kupétemperatur och bilen är förvärmd när det är dags att åka. Inte nog med att det är en bättre start på resan, det sparar också energi vilket gör att man kommer längre.

Läs mer om nya ID.3 här.

Snabbare laddning och längre räckvidd
Så hur långt kommer man då? I Sverige erbjuds ID.3 till att börja med i sju olika modeller. Sex av dem med mellanstorleken 58kWh på batteriet och ger en räckvidd på upp till 420 kilometer. Den sjunde modellen är utrustad med det större batteriet på 77 kWh som ger en räckvidd på upp till 550 kilometer. Du laddar bilen i en laddbox på omkring fem timmar och är du ute och kör kan du enkelt ladda bilen vid en publik snabbladdare. På bara 30 minuter har du laddat så du tar dig ytterligare 200 kilometer!

Testa bygg din egen ID.3 här.

En stark lansering
ID.3 hade innan lanseringen ett rekordstort antal förbokade bilar och intresset har inte svalnat, just nu är den nya folkbilen en av Volkswagens mest populära modeller.
– Vi räknar med att de flesta kunder kommer att privatleasa sin ID.3 vilket innebär en stor frihet i bilägandet. Ingen kontantinsats utan endast en månadskostnad. Dessutom är det enkelt att samla allting i en helhetslösning med försäkring och serviceavtal. Allt på en faktura och betalning per månad, säger Sofia Granfors chef för e-mobility på Volkswagen.

Här kan du läsa mer om ID.3 och privatleasing.

Skapad 15 oktober 2020
Uppdaterad 3 mars 2023
Sponsrat