Anders Scheef
Nyhet Bransch 4 april 2019

Raketen ger bränsle åt försäljningen

Bostadsannonser som får fler klick säljs snabbare och till högre slutpriser. Därför har hemnet nu lanserat Raketen – en ny produkt för säljaren, som ger fler relevanta besök till bostadsannonsen.

Med Raketen syns bostadsannonsen högst upp på Hemnet under tre dygn. Den visas vid sökningar där den vanliga annonsen är en del av resultatlistan. Anders Scheef, produktchef på Hemnet och ansvarig för Raketen, är glad att produkten har tagits emot så väl av både mäklare och säljare.

– Jättekul, men inte heller oväntat. Genom hela utvecklingen av Raketen har mäklare, både från stora kedjor och mindre aktörer, fått testa och ge sina synpunkter på produkten. Att mäklarkåren känner att våra produkter ger dem ett värde är en viktig del i vår affärsstrategi, säger Anders som också varit med och utvecklat Raketen. 

Han fortsätter: 
– Arbetet med en sajt som används av miljoner människor varje vecka ställer höga krav på kvalitét. Vår utgångspunkt är att Hemnets produkter inte ska profitera på varandra. I Raketen har vi verkligen lyckats med det eftersom den skapar goda försäljningsmöjligheter för säljarna, utan att missgynna mäklarnas affär. 

Hemnet arbetar nära mäklarbranschen och har märkt att både mäklare och köpare haft ett stort intresse för en snabb och enkel produkt, som kan öka relevant trafik till en bostadsannons. Raketen är i första hand framtagen för att köpas av bostadssäljaren själv, med målet att kostnaden inte ska belasta mäklaren. 

– Eftersom produkten ger en bostadsannons fler klick, och det i sin tur hjälper mäklaren att sälja bostaden, är Raketen en win-win för alla inblandade i bostadsaffären. Hittills har vi sett att en annons kan få över 100% fler klick under kampanjperioden, säger Anders.  

Raketen går att köpa när som helst under tiden bostadsannonsen ligger ute på Hemnet, och är en perfekt produkt för att ge bostaden de bästa förutsättningarna innan visning. Eller om så behövs, en trafik-boost om bostaden legat ute till försäljning ett tag. 

Har du frågor eller funderingar kring Raketen? Mejla oss gärna på feedback@hemnet.se

Maria Åsbrink Lindahl,
Hemnet

nyhet_raketen.jpg


 

Skapad 4 april 2019
Uppdaterad 14 mars 2023
Sponsrat