Mäklartipset
Nyhet Bransch 21 oktober 2021

Snart kan du årsboka Mäklartipset för 2022

Onsdagen den 10 november klockan 09.00 kommer alla mäklarkontor runtom i landet åter att kunna årsboka Mäklartipset. Produkten fortsätter vara populär, då rekordmånga mäklarkontor årsbokat Mäklartipset inför och under 2021. Hemnets Henrik Agardh berättar om produkten.

I varje annonsområde på Hemnet finns det fyra platser att köpa av Mäklartipset – Hemnets äldsta renodlade bostadsannons-produkt för fastighetsmäklare (och sedan ett par år tillbaka även den enda).

Fördelarna med Mäklartipset är många – produkten är både enkel att administrera och flexibel att använda, samtidigt som Mäklartipset ger spekulanter som annars kanske inte upptäckt bostaden möjligheten att göra det. Men framförallt levererar produkten varje vecka hundratals extra, viktiga besök till bostaden som visas på annonsplatsen. 

Inför 2021 bokade de svenska mäklarkontoren rekordmånga Mäklartipset. Men varför? Henrik Agardh är chef för mäklarprodukter på Hemnet. Han förklarar:

– De senaste åren har vi gjort flera uppdateringar i produkten, bland annat har Mäklartipset fått ett rejält lyft i båda apparna, med större annonsyta, större bildyta samt mäklarens namn och bild. Dessutom har priserna i många annonsområden justerats och anpassats, i majoriteten av områdena kostar en årsbokning idag så lite som 247 kronor i veckan.

Han fortsätter:
– Förbättringarna har gjort att fler än någonsin årsbokade Mäklartipset inför 2020, när hela 430 bokningar gjordes. Men den högsta noteringen blev kul nog inte långlivad, hittills inför och under 2021 har vi tagit emot hela 548 årsbokningar av Mäklartipset. 

Varför ska mäklarkontor årsboka?          
– Det finns flera anledningar. Dels kan kontoret synas på Mäklartipset med sin logotyp och mäklaren synas med namn och bild och dels kan mäklaren garantera säljaren att bostaden kommer att synas högst upp på Hemnet, även efter att den vanliga bostadsannonsen halkat längre ner i resultatlistan Sen är ju förstås priset väldigt fördelaktigt, där en årsbokning ger hela 45% rabatt på ordinarie pris för veckobokningar. 

Hur går årsbokningen till?
– Släppet av Hemnets platser av Mäklartipset för 2022 genomförs precis som tidigare år i Kundportalen. I år blir det onsdagen den 10 november klockan 09.00. Då är det fritt fram att boka en plats per annonsområde. Tänk på att vissa områden är väldigt populära och säljer slut inom loppet av ett par sekunder.

När går det att boka resten av platserna?
– Onsdagen efter, den 17 november, släpper vi alla resterande platser för bokning. Vid andra släppet är det fritt fram att boka ett obegränsat antal lediga platser.

Om du har några frågor kring årsbokningar eller släppet av platserna den 10 november, tveka inte att kontakta Hemnets kundservice via support@hemnet.se eller på 0775-17 00 00. Lycka till med din årsbokning!

Gå till portal.hemnet.se för att läsa mer och boka. 
 

Skapad 21 oktober 2021
Uppdaterad 20 februari 2023
Sponsrat