Ludwig Johansson
Nyhet Bransch 16 januari 2020

Ludwig Johansson om livet efter sin Lexicon-examen

Ludwig Johansson, registrerad fastighetsmäklare hos Länsförsäkringar Fastighetsförmedling i Kalmar, läste en distansbaserad uppdragsutbildning till Fastighetsmäklare 120 hp hos Lexicon University/LTU och tog sin examen för snart ett år sedan. Vi har ställt några frågor till Ludwig om hans utbildning.

Kan du säga något som var extra bra med din fastighetsmäklarutbildning?
- Det distansbaserade koncept där huvuddelen av studierna skedde via webben och alla föreläsningar spelades in rekommenderar jag varmt. På så sätt kunde jag lyssna och repetera alla föreläsningar så mycket jag ville vilket var toppen. 

- I utbildningen ingick många praktiska och branschrelaterade projektarbeten där vi fick tillämpa de akademiska teorierna, det tillsammans med att jag jobbade på mäklarkontoret parallellt med studierna gjorde att jag fick stor förståelse för yrket och gjorde startsträckan att komma in i mitt arbete som fastighetsmäklare kort.

Har du några rekommendationer till de som funderar att läsa till fastighetsmäklare?
- Det är viktigt att välja en utbildning med hög kvalitet och personligt bemötande. LTU´s fastighetsmäklarutbildning som funnits i 13 år har gott renommé och samarbetet med Lexicon har gett utbildningen en stor flexibilitet i och med att den är distansbaserad. Det är dock viktigt att förstå att det är en universitetsutbildning på hög nivå som går i ett snabbt tempo så det krävs planering och mycket tid för studierna.

- Tempot var högt och studierna tuffa men det var mycket lärorikt och jag kan varmt rekommendera denna fastighetsmäklarutbildning med Lexicon och LTU, säger Ludwig.

Fredag 6 mars 2020 är det dags för nästa Fastighetsmäklarstart, en 18 månaders uppdragsutbildning som ges i Stockholm och på distans. Utbildningen är speciellt anpassad för morgondagens fastighetsmäklare med en verklighetsbaserad, praktisk och branschnära inriktning där sälj och etik står i fokus. 

Du som är intresserad av nästa utbildningsstart kan läsa mer och anmäla dig här>> 
 

Skapad 16 januari 2020
Uppdaterad 13 mars 2023
Sponsrat