FEI – Fastighetsmäklare 120 hp
Nyhet Bransch 17 april 2019

“Jag är redo för att ta mig an rollen som fastighetsmäklare!”

Med lagboken under armen är Sofia Ekander redo att ta sig an en utmanande marknad. När hon började sin utbildning såg fastighetsmarknaden i Stockholm väldigt annorlunda ut mot vad den gör idag. Att få kämpa lite i början tror hon kan bli en bra erfarenhet inför framtiden. 

- Jag har ett intresse för arkitektur, byggnader och inredning, samt att jag alltid har älskat att arbeta med människor. Detta kombinerat med något jag verkligen drivs av, försäljning, det var grundtanken till varför jag ville bli fastighetsmäklare, säger Sofia.

Efter att ha flyttat från sin hemort Helsingborg till Stockholm kände hon att det var dags att utbilda sig. Fastighetsbyrån Södermalm är hennes arbetsgivare och har även finansierat hennes utbildning.

- För mig var studier på FEI det självklara valet! Jag ville inte gå den vanliga vägen och leva ett traditionellt studentliv. Det var viktigt att kunna kombinera arbete med studier. Jag har arbetat parallellt som kundkoordinator på Fastighetsbyrån Södermalm.

Kombinationen av studier och praktiskt arbete på mäklarkontor har gett Sofia självförtroende inför den kommande rollen. Hon tror på öppen och rak kommunikation. Att vinna kundens förtroende är enligt henne en grundläggande faktor för att nå framgång, men det är också viktigt med kunskap. Lagboken har därför varit hennes ständiga följeslagare under utbildningens gång.

- Utbildningen har varit väldigt lärorik. Stort fokus ligger på juridiken vilket jag tycker är väldigt bra då man har ett stort ansvar som fastighetsmäklare. Jag tror också att det är viktigt att se mäklaryrket som ett serviceyrke och inte bara ett försäljningsyrke.

- Mitt mål är att bli en rekommenderad mäklare bland kunderna. Det skulle kännas som ett bra kvitto på framgång, säger Sofia Ekander.

Om utbildningen
Fastighetsmäklare 120 hp är en uppdragsutbildning som ges av FEI i samarbete med Högskolan Väst. Den vänder sig till mäklarföretag som vill utveckla sina medarbetare.

Läs mer om FEI:s fastighetsmäklarutbildning här
 

Skapad 17 april 2019
Uppdaterad 14 mars 2023
Sponsrat