Nyhet Medlem 25 januari 2018

Lyckas online med en modern webbplats kopplad till ditt mäklarsystem

Webbplatsen är den viktigaste kanalen för att nå ut till dina kunder, trots närvaro på de största sajterna för bostadssökning. På din webbplats bygger du upp den trovärdighet som krävs för en lyckad försäljning av dina objekt. Genom att möta fastighetssäljarens behov bygger du ett förtroende som ökar sannolikheten att de tar kontakt.

<< Tillbaka till nyhetsbrevet

Idag börjar över 80% sin köpprocess på Google och det är vanligt att fastighetssäljare kommer direkt till din webbplats via en sökning. En stor del av köparna kommer till webbplatsen via Hemnet. Det är viktigt att webbplatsen upplevs som professionell, användarvänlig och svarar på rätt frågor för att besöken ska ge resultat. En mobilanpassad design och ett sökmotorvänligt innehåll gör dessutom att webbplatsen hamnar högre i Googleresultatet.

För att underlätta administrationen uppskattar många mäklare att webbplatsen är ihopkopplad med mäklarsystemet. Men de standardkopplingar som finns idag bygger ofta på gammal teknik, så som iFrame-lösningar. Det innebär att objekten visas från en extern sida, vilket leder till att besökaren ofta skickas bort från din egen webbplats. Nackdelen blir att du inte själv har kontrollen längre, vare sig det gäller säkerhet eller design. Det minskar även möjligheten att besökaren återvänder till din hemsida.

– Vi har utvecklat en smart och säker API-koppling där objekten från mäklarsystemet är integrerade på din webbplats, säger Staffan Marmolin på Ready Digital. Det innebär att objektsannonserna stylas efter designen på din hemsida och den får också besökaren att stanna kvar. Sannolikheten att besökaren fyller i en kontaktförfrågan eller liknande är betydligt större, säger Staffan.

Ready Digital gör API-kopplingar till mäklarsystem som Vitec och Mspecs. Fokus ligger på att skapa attraktiva webbplatser som speglar varumärket.

Åkessons Mäklarbyrå i Växjö ser webbplatsen som den viktigaste delen i sin digitala närvaro och har låtit Ready Digital utveckla deras webbplats.

– Webbplatsen har fått en ny modern kostym, som ger en positiv bild av vårt företag. Vi gillar att objekten från Vitec är integrerade i designen. Vi har också sett en ökning av antal kontaktförfrågningar sedan lanseringen och det är vi verkligen väldigt nöjda med, berättar Emelie Svensson, mäklare på Åkessons. 

Läs mer om hur du lyckas med din webbplats kopplad till ditt mäklarsystem.

Ready Digital

Skapad 25 januari 2018
Uppdaterad 22 mars 2023
Sponsrat