Hemnet Live
Nyhet Bransch 25 mars 2020

Hemnet om sina livesatsningar

I rådande tider är det många som arbetar för att hitta smarta, alternativa och digitala lösningar och Hemnet är inget undantag. Få har kanske missat de livevisningar som kommit igång i förra veckan och nu berättar Hemnets t.f Produktchef Francesca Cortesi för oss om initiativet.

Varför har ni lanserat live-streamade bostadsvisningar?
Mot bakgrund av den allvarliga situationen med coronaviruset vill vi på Hemnet ta vårt ansvar för att minska risken för smittspridning, samtidigt som vi vill bidra till att hjulen på bostadsmarknaden fortsätter snurra. Vi ställde därför på rekordtid om vår produktutveckling för att inom loppet av några dagar lansera ett nytt verktyg som hjälper mäklare att genomföra bostadsvisningar utan fysisk interaktion. 
 
Vad behöver man göra för att kunna genomföra live-streamad visning som mäklare?
Genom Kundportalen, som är mäklarnas gränssnitt för administration på Hemnet, hittar man enkla anvisningar kring hur man skapar en onlinevisning. Man behöver också ladda ned appen Bambuser LiveShopping. Som Hemnet-besökare följer man enkelt visningen direkt från bostadsannonsen på Hemnet. Under visningens gång har spekulanter möjlighet att ställa frågor direkt till mäklaren genom ett chattfönster.  

Hur gick helgens visningar?
Bra! Drygt 40 visningar genomfördes av duktiga mäklare som gjorde ett jättebra jobb och många bostadsspekulanter deltog och ställde frågor. Flertalet mäklare fick med sig ett antal intresserade spekulanter vilket förstås är jätteroligt. Redan till andra helgen kommer vi komma upp till över 100 genomförda onlinevisningar, vi hade aldrig kunnat drömma om att produkten skulle få ett sådant genomslag på så kort tid. Vi jobbar vidare för att göra tekniken så bra den kan bli och för att det ska bli enklare för mäklarna att själva göra ändringar som att exempelvis kunna ändra tid för sin visning. 

Hur har intresset sett ut från mäklare och besökare?
Vi har fått ett väldigt positivt gehör. Många mäklare ser det här som ett starkt komplement till den ordinarie fysiska visningen och ett bra sätt att nå spekulanter som inte har möjlighet, eller i rådande situation känner oro för, att delta på visningen. Även spekulanterna har uppskattat möjligheten att följa visningen online och kunna ställa frågor direkt till mäklaren. Dessutom tycker många det är roligt att kunna följa visningar över hela landet hemma från soffan. Tack vare den positiva responsen så förlänger vi testperioden så att mäklare har möjlighet att använda produkten kostnadsfritt april ut. Från och med 1 maj kommer mäklare betala 199 kronor per visning. 
 
Har ni några tips till mäklarna vad de bör tänka på under visningen?
Inför visning är det bra att fundera igenom vad det är man vill berätta om bostaden som att man är förberedd. Det är också bra att börja med att filma sig själv och ge en kort presentation av vem man är. Det kan vara trevligt att börja utomhus och visa huset och eventuell trädgård. Under visningen är det bra att prata som att man har en fysisk person närvarande. Att svara på frågorna som kommer in i chatten direkt är också uppskattat, det gör att spekulanterna känner sig mer delaktiga och att visningen känns mer interaktiv. Ett avslutande tips är att avrunda visningen på ett tydligt sätt och se till att fånga upp eventuella frågor som behöver följas upp.

Skapad 25 mars 2020
Uppdaterad 8 mars 2023
Sponsrat